Antena 3 CNN Politică Reacţia lui Iohannis, după decizia ICCJ privind incompatibilitatea

Reacţia lui Iohannis, după decizia ICCJ privind incompatibilitatea

Reacţia lui Iohannis, după decizia ICCJ privind incompatibilitatea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Ian 2015   •   17:18

Preşedintele Klaus Iohannis spune că a fost convins încă de la început că nu se afla într-o stare de incompatibilitate, motiv pentru care nu a dorit nicio amânare în acest caz. Reacţia şefului statului a venit miercuri, imediat după decizia ICCJ.

 
"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazul procesului dintre Domnia Sa şi Agenţia Naţională de Integritate şi salută decizia instanţei supreme. Astfel este confirmată soluţia Curţii de Apel Alba-Iulia din septembrie 2013.
 
Preşedintele a fost convins, încă de la început, că nu s-a aflat într-o situaţie de incompatibilitate şi, de aceea, nu a recurs la niciun fel de excepţie care ar fi fost de natură să amâne această pronunţare", se arată într-un comunicat remis de Administraţia prezidenţială.
 
Şeful statului îşi reiterează încrederea în justiţie şi le recomandă politicienilor să arate promptitudine la solicitările acestei puteri.
 
"Domnul Preşedinte Klaus Iohannis îşi afirmă încrederea în profesionalismul şi independenţa sistemului judiciar şi recomandă tuturor oamenilor politici să răspundă cu promptitudine oricăror solicitări din partea Justiţiei", mai scrie în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate privind incompatibilitatea, după ce instanţa supremă a respins, miercuri, recursul ANI care i-a dat dreptate fostului primar al municipiului Sibiu şi a dispus anularea deciziei ANI
 
Decizia instanţei supreme, prin care s-a stabilit că Iohannis nu a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe, este definitivă.

Reacţia lui Klaus Iohannis a fost prezentată miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close