Antena 3 CNN Politică Replica PSD la atacul PDL anti Geoană: Anastase, reclamată pentru abuzuri ca preşedinte al Camerei

Replica PSD la atacul PDL anti Geoană: Anastase, reclamată pentru abuzuri ca preşedinte al Camerei

Replica PSD la atacul PDL anti Geoană: Anastase, reclamată pentru abuzuri ca preşedinte al Camerei
Sursa foto: Roberta Anastase
08 Mar 2010   •   16:29

PSD strânge rândurile în jurul preşedintelui Senatului Mircea Geoană şi pregăteşte la rândul său un atac împotriva omologului acestuia de la Camera Deputaţilor, democrat-liberal Roberta Anastase. Liderul social-democrat, Victor Ponta a anunţat luni că parlamentarii partidului vor depune la comisia juridică a Camerei Deputaţilor o sesizare prin care vor reclama abuzurile Sulfinei Barbu şi ale Robertei Anastase comise în timpul unor şedinţe de plen.

?Colegii mei din Camera Deputaţilor vor depune o sesizare la Comisia juridică privind abuzurile şi încălcările de Regulament săvârşite, în mod cronologic, de Sulfina Barbu, în convocarea Comisiei de administraţiei publică, şi de către Roberta Anastase, în conducerea şedinţei în care s-au defectat mijloacele de vot electronic, s-a votat cu mâinile din partea democrat-liberalo-independenţilor, cu un sistem pe care doamna Anastase, probabil, l-a văzut în epoca Marii Adunări Naţionale. Cred că trebuie să fie sancţionate persoanele care încalcă Regulamentul?, a explicat Victor Ponta.

Liderul PSD a mai făcut un apel către preşedintele Traian Băsescu, solicitându-i şefului statului să- şi ţină părerile de anul trecut, când afirma că ?politizarea funcţiei de conducere în administraţie este un lucru rău?. El a cerut ca atare preşedintelui să nu promulge legea funcţioanrilor publici.

?Să nu promulge această lege (preşedintele - n.r.), să o retrimită în Parlament pentru a încerca să găsim soluţii prin care funcţia publică să nu coincidă cu culoarea portocalie în România?, a propus liderul social-democrat, amintind că PSD a atacat deja la Curtea Constituţională textul adoptat, ?în mod evident abuziv şi neregulamentar la Camera Deputaţilor?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close