Antena 3 CNN Politică REPLICI DURE între Crin Antonescu şi Mircea Geoană

REPLICI DURE între Crin Antonescu şi Mircea Geoană

REPLICI DURE între Crin Antonescu şi Mircea Geoană
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Noi 2013   •   14:35
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, sâmbătă, afirmaţiile senatorului PSD Mircea Geoană, apreciind că, într-o reformulare, acesta ar spune că "PSD nu-şi permite să se ţină de cuvânt", fiind vorba despre susţinerea liderului PNL la alegerile prezidenţiale. 
Întrebat de jurnalişti cum vede declaraţiile lui Mircea Geoană, care a argumentat, în discursul la Consiliul Naţional al PSD, de ce social-democraţii ar trebui să aibă propriul candidat la Preşedinţie în 2014, Crin Antonescu a răspuns: "Domnul Mircea Geoană a dat această declaraţie şi această declaraţie poate fi reformulată, cred că veţi fi de acord cu mine, şi altfel: PSD nu-şi permite să se ţină de cuvânt. Asta este părerea domnului Mircea Geoană, nu comentez".
El a fost întrebat dacă, în situaţia în care PSD nu şi-ar ţine promisiunile, PNL ar avea un motiv suficient pentru ieşirea de la guvernare. 
"Eu nu am afirmat acest lucru, eu am reformulat, am tradus declaraţia vitejească a domnului Geoană. Atâta tot (...) În momentul în care cineva încalcă un acord politic în părţile sale fundamentale, evident că acordul nu mai există, dar eu ştiu să fac deosebire totuşi între PSD şi domnul Geoană, între diverse epoci din viaţa domnului Geoană, aşa că nu sunt alarmat de această declaraţie", a spus preşedintele PNL, conform Mediafax.
Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, la Consiliul Naţional al PSD, că nu există "Românie debilă" decât în "mintea unora", şi i-a transmis, indirect, lui Crin Antonescu, că s-ar putea trezi că aleargă singur şi iese pe locul doi. 
Geoană a declarat, de asemenea, că misiunea partidului în 2014 este să câştige tot, în condiţiile în care se deschide un nou ciclu politic de zece ani, iar noul preşedinte "va moşi" patru guverne.
"Misiunea noastră, a principalului partid, este una foarte simplă: să câştigăm tot. Să câştigăm tot în 2014, atâta e tot ce vă cer, dragi colegi, pentru că este un an decisiv, 2014, apune epoca Băsescu, o perioadă de tristă amintire pentru noi toţi şi se deschide un nou ciclu politic de zece ani", le-a spus Mircea Geoană participanţilor la Consiliul Naţional al PSD.
El a arătat că, în condiţiile în care nu se ştie încă dacă legea fundamentală va fi revizuită, trebuie pornit de la o ipoteză de lucru, că este foarte posibil ca ciclul prezidenţial să fie de câte cinci ani.
"Sunt zece ani, după zece ani de administraţie şi guvernare în care dreapta a avut principala opţiune. Sunt zece ani în care trebuie să propunem acest nou proiect naţional, cu mai multă educaţie, cu mai puţină puţină sărăcie, cu mai mult patriotism, cu o industrie mai puternică, cu o agricultură mai puternică, cu independenţă energetică şi, da, cu independenţa justiţiei, pentru care spunem un hotărât ?Da?", a mai comentat Mircea Geoană.
Senatorul PSD a mai spus că social-democraţii spun un hotărât "Nu" vendetei politice.
"Nu mai avem voie să ne interferăm în treburile justiţiei. Să nu mai fie un instrument de luptă politică şi de vendetă politică, aceasta este obligaţia viitorului preşedinte al României", a declarat Geoană în faţa delegaţilor la Consiliul Naţional al PSD.
Potrivit lui Geoană, PSD este singura forţă politică care are talia, ambiţia şi potenţialul de a asigura această tranziţie.
"În teorie, dreapta nu are cum să mai câştige alegerile în România, nimic nu o mai poate salva decât poate indulgenţa sau credulitatea noastră. Ar fi păcat să dăm cu piciorul şansei de a conduce România în următorii zece ani, de a resincroniza acest ciclu politic între preşedinte şi guvernanţi", a mai comentat Mircea Geoană.
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close