Antena 3 CNN Politică Replici Putere-Opoziţie pe tema revocării lui Geoană: Sunteţi în aer. Ba dumneavoastră (VIDEO)

Replici Putere-Opoziţie pe tema revocării lui Geoană: Sunteţi în aer. Ba dumneavoastră (VIDEO)

Replici Putere-Opoziţie pe tema revocării lui Geoană: Sunteţi în aer. Ba dumneavoastră (VIDEO)
Sursa foto: Puiu Haºotti
10 Mar 2010   •   10:47

Senatorii Puterii şi opoziţiei s-au contrat dur în această dimineaţă la Senat, spiritele fiind încinse în plen de cererea independenţilor de revocare a preşedintelui Senatului în faţa căruia au făcut front comun senatorii PSD şi PNL. Senatorul PDL Alexandru Pereş a declarat, miercuri, în plenul Senatului, că democrat-liberalii, împreună cu UDMR şi independenţii, consideră că sunt pe deplin îndreptăţiţi atât de Constituţie, cât şi de Regulament să ceară revocarea lui Mircea Geoană şi a solicitat ca aceasta să fie supusă votului.
Alexandru Pereş a amintit că, după alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2008, pentru conducerea Senatului Mircea Geoană a fost propus de două grupuri parlamentare, PSD+PC şi PDL, nu doar de către social-democraţi.
"Dacă invocaţi prevederea că grupul parlamentar care l-a propus este cel care poate să îl revoce, sunteţi în impas", s-a adresat Pereş lui Geoană, apreciind că Senatul este într-o situaţie în care trebuie să constate, urma deciziilor CC, că jumătăţi de articol din Regulament sunt constituţionale şi jumătate nu sunt.
"Sunteţi în aer", a ricanat din sală liderul liberalilor, Puiu Haşotti, întrerupând expunerea colegului democrat-liberal.
"Şi dumneavoastră sunteţi în aer", i-a replicat Pereş, calificându-l pe senatorul PNL ca un coleg "săritor la gât".
Pereş şi-a reluat discursul în plen arătând că PDL, UDMR şi independenţii sunt pe deplin îndreptăţiţi atât de Constituţie, cât şi de Regulament să ceară revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană, iar cererea lor este perfect valabilă. "Vă cerem să o supuneţi la vot", a mai cerut senatorul PDL.

Iritat de insistenţa celor de la PDL, liderul senatorilor PSD, Ion Toma a citit din stenograma şedinţei din 2008 când Geoană a fost ales preşedinte al Senatului, demonstrând că acesta a fost propus de grupul PSD+PC, iar PDL a arătat că nu are candidat propriu.



Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close