Antena 3 CNN Politică Rodica Stănoiu: "Macovei a avut ştiinţa de a-şi face un scut din Franco Frattini"

Rodica Stănoiu: "Macovei a avut ştiinţa de a-şi face un scut din Franco Frattini"

Rodica Stănoiu: "Macovei a avut ştiinţa de a-şi face un scut din Franco Frattini"
27 Feb 2008   •   13:49

Rodica Stănoiu, senator şi fost ministru al Justiţiei a fost invitatul emisiunii LIVE cu Anca Florea la Radio NewsFm. Întrebată despre perioada în care Monica Macovei a fost ministrul Justiţiei, Stănoiu a spus că aceasta "a avut ştiinţa de a-şi face un scut din Franco Frattini şi Bruxelles." Rodica Stănoiu a continuat precizând că, pe parcursul mandatului său, Macovei "nu a reuşit să scape de complexele cu care a plecat din Parchet. Şi-a proiectat aceste complexe în Justiţie, a dezbinat magistraţii de procurori. Nu s-a ocupat decât de propria imagine. A venit cu proiecte de legi care restrâng drepturile fundamentale."

De asemenea, Stănoiu este de părere că în Justiţie "totul stagnează, de ceva timp nu se întâmplă nimic. Nici Macovei nu a făcut nimic din punctele pe care trebuia să le facem. Judecătorii sunt disperaţi. După intrarea în U.E. nu s-a mai mişcat nimic, (...) crimă mai mare decât neaccesarea fondurilor europene nu există, să dai bani dar sa nu ai acces la ei, fiind o ţară saracă..."

În privinţa crizei din justiţie, Rodica Stănoiu consideră că "este de neconceput" faptul că nu avem un ministru al Justiţiei. "E de neconceput faptul că nu avem ministru la Justiţie. Este o atmosferă în care se discută dacă vor fi sau nu vor fi alegeri anticipate."

Întrebată despre ceea ce se întâmplă şi s-a întâmplat în trecut cu CNSAS, Stănoiu a ţinut să precizeze că a suferit ca om însă a trăit o "experienţă extraordinară ca jurist." "Mă distanţez total de toţi cei care plâng cu lacrimi de crocodil pentru ceea ce i s-a intamplat CNSAS-ului. CNSAS va rămâne ca o pagină extrem de neagră din istoria post-decembristă a României."

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close