Antena 3 CNN Politică Scandal la PDL: Stănişoară, recomandarea lui Boc pentru funcţia de chestor, picat la vot

Scandal la PDL: Stănişoară, recomandarea lui Boc pentru funcţia de chestor, picat la vot

Scandal la PDL: Stănişoară, recomandarea lui Boc pentru funcţia de chestor, picat la vot
Sursa foto: Mihai Staniºoarã
01 Feb 2010   •   18:04

Scandal la nivelul grupului senatorilor PDL. Fostul ministru al Apărării, Mihgai Stănişoară s-a văzut văduvit de proprii colegi de partid de funcţia de chestor al Senatului pe care ar fi dorit-o pentru sine la începutul acestei sesiuni legialstive, în ciuda faptului că liderii de la centru recomandaseră grupului PDL să susţină candidatura acestuia pentru respectivul post.
Conducerea centrală nu a ţinut seama însă că 17 din senatorii PDL provin din grupul cu care Teodor Stolojan a venit în acest partid şi că aceştia sunt nemulţumiţi că sunt mai mereu uitaţi la promovarea în funcţiile de răspundere în ciuda aportului masiv de voturi adus. Potrivit unor surse parlamentare democrat-liberale, foştii peledişti au decis să nu ţină seama de recomandarea venită de la însuşi Emil Boc şi au decis să voteze pentru instalarea în această funcţie a colegului Dumitru Constantin, fost liberal, spre exasperarea şefului de grup, Traian Igaş care doar ce-i informase că ?voinţa domnului prim-ministru este ca să-l votaţi pe colegul nostru Mihai Stănişoară pentru postul de chestor?.
La final, Stănişoară s-a trezit că beneficiază de doar 7 voturi în favoarea sa, în timp ce contracandidatul Dumitru a cumulat în total 24 de opţiuni din partea senatorilor PDL. Un adevărat motiv de nemulţumire pentru fostul ministru care-şi dorea şi calitatea de chestor, cumulată la cea de preşedinte al comisiei de apărare, post pentru care PDL a purtat negocieri cu PNL.
Lucrurile nu vor rămâne însă aşa. Potrivit surselor citate, atitudinea senatorilor din gruparea Stolojan ar constitui mai mult un avertisment la adresa conducerii centrale care nu prea mai ţine cont de aportul adus de fostul PLD ca număr de membri şi de cadre, voturi şi reprezentare parlamentară. Cum validarea numirii lui Dumitru ca şi chestor trebuie să treacă prin BPN-ul PDL, mai mult ca sigur că vechea gardă se va opune acestei decizii şi va îndrepta lucrurile în favoarea lui Stănişoară, protejat al secretarului general, Vasile Blaga.
Nu ar fi pentru prima dată când conducerea centrală a partidului invalidează un vot al unei structuri de partid pentru a-şi impune omul dorit. Candidatul PDL, Honorius Prigoană a fost impus de Boc organizaţiei PDL de Sector 1, după ce, iniţial, filiala votase pentru desemnarea unei alte persoane drept candidat în Colegiul 1 al Capitalei.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close