Antena 3 CNN Politică Schimb de replici tăioase între Gabriela Firea și primarul Capitalei: "Frigușor Ban îmi răspunde..."

Schimb de replici tăioase între Gabriela Firea și primarul Capitalei: "Frigușor Ban îmi răspunde..."

După ce a făcut public faptul că Nicușor Dan a suspendat autobuzele școlare pentru elevii din Capitală, Gabriela Firea a primit un răspuns din partea actualului Primar. Acesta a acuzat-o de populism și a declarat că a suspendat programul-pilot demarat de Firea pentru ca era inutil.

Schimb de replici tăioase între Gabriela Firea și primarul Capitalei: "Frigușor Ban îmi răspunde..."
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    02 Feb 2021   •   22:15

"A oprit autobuzele pentru că era o măsură populistă a lui Firea! Pentru el tot ce e pentru oameni e populism: căldură, spitale, autobuze școlare etc.", a scris Gabriela Firea, ca replică la mesajul lui Nicușor Dan.

"Autobuzele școlare, a căror circulație a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele școlare erau destinate doar pentru 6 școli din cele 600 ale Bucureștiului și nicidecum pentru toate unitățile de învățământ din Capitală.", a fost explicația oferită de Primarul Nicușor Dan.

"Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 școli. Astfel de linii, care au un număr mic de utilizaori înscriși, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori. Din analiza primită la primărie, costul lunar al funcționării acestor autobuze școlare a fost de 564.500 lei + TVA. 

În prezent, toți elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din București." a mai scris acesta.

Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că a suspendat autobuzele şcolare care transportau sute de elevi în Bucureşti şi Ilfov

Gabriela Firea a publicat marți,pe pagina sa de Facebook, un document trimis de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, prin care se anunţă că au fost suspendate liniile autobuzelor şcolare care transportau elevii la mai multe şcoli din Bucureşti şi Ilfov.

Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că a stat în spatele acestei decizii.

"Luni incepe scoala fizic, in sfarsit! A confirmat si K. Iohannis. Ce s-a gandit noul primar al Capitalei? Sa “dea o mânā de ajutor” familiilor din Bucuresti si Ilfov. Asa ca a ordonat oprirea transportului scolar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, si prin votul consilierilor generali social-democrati. Da, da, este incredibil! Dar cat se poate de real!

In plus, ca un las, nu-si asuma decizia crunta luata de el personal - sunt martori din primarie si STB -, asa ca a dispus ca anuntul sa fie facut, chipurile, ca o decizie a Asociatiei de dezvoltare pentru transport.

Adica, îi jigneste înca o data pe cetățeni! Si asta pentru ca el, chiar el este Președintele Asociației de dezvoltare - ca primar general.

Mai mult, o astfel de hotărâre trebuia luată de către Comitelul Director si AGA, adica ar fi trebuit să voteze, alături de primarul Capitalei, si presedintele CJ Ilfov, si cei 40 de primari ai oraselor si comunelor din Ilfov", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

 

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close