Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că a suspendat autobuzele şcolare care transportau sute de elevi în Bucureşti şi Ilfov

Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că a suspendat autobuzele şcolare care transportau sute de elevi în Bucureşti şi Ilfov

Gabriela Firea a publicat pe pagina sa de Facebook un document trimis de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, prin care se anunţă că au fost suspendate liniile autobuzelor şcolare care transportau elevii la mai multe şcoli din Bucureşti şi Ilfov. Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că a stat în spatele acestei decizii.

Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că a suspendat autobuzele şcolare care transportau sute de elevi în Bucureşti şi Ilfov
de Claudia Popovici    |    02 Feb 2021   •   18:55

Pe timpul mandatului său, Gabriela Firea a înfiinţat mai multe linii de transport şcolar care funcţionau în Bucureşti şi Ilfov şi care asigurau gratuit transportul a sute de elevi de acasă la şcoală. Acum că a fost anunţată redeschiderea şcolilor, aceste linii au fost suspendate. Gabriela Firea spune că actualul primar general, Nicuşor Dan, a luat această decizie.

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea explică întregul scandal.

"Luni incepe scoala fizic, in sfarsit! A confirmat si K. Iohannis. Ce s-a gandit noul primar al Capitalei? Sa “dea o mânā de ajutor” familiilor din Bucuresti si Ilfov. Asa ca a ordonat oprirea transportului scolar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, si prin votul consilierilor generali social-democrati. Da, da, este incredibil! Dar cat se poate de real!

In plus, ca un las, nu-si asuma decizia crunta luata de el personal - sunt martori din primarie si STB -, asa ca a dispus ca anuntul sa fie facut, chipurile, ca o decizie a Asociatiei de dezvoltare pentru transport.

Adica, îi jigneste înca o data pe cetateni! Si asta pentru ca el, chiar el este Presedintele Asociatiei de dezvoltare - ca primar general.

Mai mult, o astfel de hotarare trebuia luata de catre Comitelul Director si AGA, adica ar fi trebuit sa voteze, alaturi de primarul Capitalei, si presedintele CJ Ilfov, si cei 40 de primari ai oraselor si comunelor din Ilfov", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Fostul primar general al Capitalei, actualmente senator PSD, a vorbit şi la Antena 3 despre acest subiect.

Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că a suspendat liniile de autobuze şcolare

Gabriela Firea l-a acuzat pe Nicuşor Dan că s-a ascuns sub semnatura Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, când de fapt el ar fi cel care ar fi decis suspendarea autobuzelor şcolare care deserveau şcoli din 3 Sectoare, dar şi din Ilfov.

"Votul primarului general este hotarator, deoarece STB suporta 90% din costul transportului public in regiunea Bucuresti - Ilfov.

Degeaba s-a ascuns sub semnatura conducerii ADI-ului de transport!

Este de notorietate ca primarul general are un vot de aur in Consiliul Director. Vot de aur pe care eu l-am folosit pentru a ajuta elevii iar Nicusor Dan il foloseste impotriva copiilor, a parintilor lor si a familiilor din care provin.

Plus o noua sursa de aglomerare a traficului rutier in zona scolilor.

Dupa ce a blocat construirea Spitalului Metropolitan, a Pasajului Doamna Ghica, a lucrarilor din Prelungirea Ghencea, noul primar al #DrepteiUnite se razbuna si pe copii.

Asta este “noul Bucuresti” clamat in campanie! Asta inseamna “modernizarea” Bucurestiului promisa!" - este mesajul Gabrielei Firea de pe Facebook. În plus, aceasta a ataşat şi documentul prin care directorilor şcolilor ai căror copii erau transportaţi cu respectivele autobuze şcolare li se aduce la cunoştinţă decizia suspendării liniilor de transport în comun.

Luni incepe scoala fizic, in sfarsit! A confirmat si K. Iohannis. Ce s-a gandit noul primar al Capitalei? Sa “dea o mânā...

Posted by Gabriela Firea on Tuesday, February 2, 2021

Reacţia lui Nicuşor Dan a venit tot printr-o postare pe Facebook:

"Autobuzele școlare, a căror circulație a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele școlare erau destinate doar pentru 6 școli din cele 600 ale Bucureștiului și nicidecum pentru toate unitățile de învățământ din Capitală.

Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 școli. Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscriși, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori. Din analiza primită la primărie, costul lunar al funcționării acestor autobuze școlare a fost de 564.500 lei + TVA.

În prezent, toți elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din București", a scris primarul general pe pagina sa de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Nicușor Dan
Parteneri
Cod galben de ploi, grindină și vijelii, în prima zi de minivacanță! Avertizarea meteo ANM vizează 17 județe
x close