Antena 3 CNN Politică Schimbarea lui Boc din funcţia de premier ar putea fi discutată marţi de Coaliţie

Schimbarea lui Boc din funcţia de premier ar putea fi discutată marţi de Coaliţie

Schimbarea lui Boc din funcţia de premier ar putea fi discutată marţi de Coaliţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Mai 2011   •   14:03

Coaliţia urmează să se reunească, marţi, în şedinţă, pentru a discuta despre schimbarea lui Emil Boc din funcţia de premier al României. În cazul în care dacă va fi decisă, procedura ar putea necesita o pregătire mai lungă în Parlament, relatează surse politice citate de Mediafax.

"Marţi dimineaţă este programată şedinţa coaliţiei, când este posibil să se pună problema schimbării premierului. Această procedură ar mai putea însă dura, deoarece, într-o astfel de eventualitate, este necesar ca partidele de guvernământ să se organizeze bine, pentru a nu avea surprize în Parlament", au declarat sursele agenţiei Mediafax.

Conducerea UDMR s-a întâlnit, luni, la Palatul Victoria, pentru a discuta situaţia politică actuală. UDMR mizează în continuare pe faptul că, dacă la nivelul PDL va fi decisă schimbarea lui Boc din postul de premier, vor fi şi ei consultaţi.

Mai mulţi dintre dintre susţinătorii lui Emil Boc în cursa pentru şefia PDL au declarat anterior că ar fi bine pentru partid ca Boc să rămână preşedinte, fără a deţine însă şi funcţia de prim-ministru.

Alţii membri PDL cred că există riscul ca un nou Guvern să nu treacă de votul Parlamentului, în cazul în care Emil Boc ar renunţa la funcţia de premier.

După încheierea Convenţiei Naţionale, Emil Boc a fost întrebat dacă îşi va da demisia din funcţia de prim-ministru. Premierul nu a dorit să răspundă.

×
Subiecte în articol: Emil Boc coalitie premier sedinta
Parteneri
Cerul României, colorat de un fenomen rar. Imagini cu aurora boreală
x close