Antena 3 CNN Politică Secretari executivi şi şefi de departamente, compensaţiile lui Ponta pentru susţinătorii din Ardeal şi Banat

Secretari executivi şi şefi de departamente, compensaţiile lui Ponta pentru susţinătorii din Ardeal şi Banat

Secretari executivi şi şefi de departamente, compensaţiile lui Ponta pentru susţinătorii din Ardeal şi Banat
Sursa foto: Victor Ponta
22 Feb 2010   •   13:56

Preşedintele PSD, Victor Ponta va oferi comepensaţii pentru filialele din Ardeal şi Banat care i-au susţinut candidatura la Congres, dar care care nu au avut destulă susţinere printre ceilalţi delegaţi ca să impună măcar un vicepreşedinte de partid. Ardealul şi Banatul vor căpăta reprezentare la nivelul eşelonului trei din conducerea PSD: secretari executivi şi şefi de departamente interne.

Ponta a admis luni că repartizarea mandatelor de vicepreşedinţi alese la Congresul extraordinar de sâmbătă a fost puţin "dezechilibrată", în condiţiile în care candidaţii din Ardeal şi Banat nu au avut câştig de cauză.

?Cei care nu au fost aleşi, unii din ei îmi sunt foarte apropiaţi şi sper să mă sprijine în continuare. Nimeni din cei care nu au fost aleşi ca vicepreşedinţi nu sunt în afara echipei. Ştiu cine m-a sprijinit şi vreau să fiu susţinut în continuare. Vreau să lensez un mesaj special pentru faptul că în urma votului şi în urma repartizării puţin anormale a ponedrii judeţelor în conducerea centrală nu se află nici un vicepreşedinte din Ardeal şi Banat. O să încerc să-i reprezint ca lider de partid, dar în acelaşi timp prin numirile de secretari executivi şi de şefi de departamente vom aduce acestă situaţie la normal? a promis Ponta.

Printre cei care au pierdut cursa pentru un loc de vicepreşedinte şi care ar putea căpăta totuşi un loc în BPN se află chiar socrul său, Ilie Sârbu, lider PSD Timiş şi prieteni precum Radu Moldovan, de la PSD Bistriţa Năsăud.

Ca un semnal de reconciliere cu foştii săi adversari, liderul PSD a cerut astăzi presei să nu mai facă deosebiri atunci când se referă la noii vicepreşedinţi ca la ?oamenii lui Geoană? şi ?oamenii lui Ponta?.

?Eu respect votul dat pentru vicepreşedinţi. Până sâmbătă am fost coleg cu ei ca vicepeşedinte şi vreau să fiu coleg cu toţi. Cine va ţine ritmul şi pasul este binevenit alături de mine? a explicat Ponta.
În ceea ce priveşte competenţele pe care le vor primi noii vicepreşedinţi, Ponta a precizat că nu vor exista delegări oficiale pe regiuni sau pe domenii.

?Votul pentru cei 15 vicepreşedinţi a fost unul politic, nu pe domenii aşa cum era în 2006. 99% din deciziile BPN vor fi politice, nu tehnice. Asta nu înseamnă că unii vicepreşedinţi cu pregătire, precum domnul Chelaru sau doamna Andronescu, nu vor fi lideri de proiecte pe anumite domenii? a arătat liderul PSD, care a adăugat că BPN-ul partidului trebuie să se ocupe cu trasarea clară a poziţiilor politice ale partidului şu nu să devină ?un for de dezbateri tehnice?.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close