Antena 3 CNN Politică Şedinţă de guvern duminică pentru discutarea amendamentelor la legile asumării

Şedinţă de guvern duminică pentru discutarea amendamentelor la legile asumării

Şedinţă de guvern duminică pentru discutarea amendamentelor la legile asumării
Sursa foto: Guvern
02 Iun 2010   •   14:50

Guvernul intenţionează să se reunească duminică într-o nouă şedinţă, pentru a discuta amendamentele pe care senatorii şi deputaţii le vor aduce la cele două proiecte de legi pentru care îşi va angaja răspunderea în Parlament, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.
Executivul a adoptat, duminică, proiectele de legi prin care sunt reduse salariile, pensiile şi alte prestaţii sociale din sectorul bugetar, pentru care îşi va angaja răspunderea în Parlament.
Cele două proiecte au fost transmise luni Parlamentului care umează să fixeze miercuri în şedinţa Birourilor Permanente reunite calendarul angajării răspunderii executivului.
Deocamdată, la această oră, premierul Emil Bocdă explicaţii în faţa conducerilor Parlamentului cu privire la cele două Legi pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea. Preşedintelui Senatului, Mircea Geoană a reclamat lipsa unor avize din partea CES, invocarea unui articol din Constituţie care vizează ordinea şi siguranţa naţională pentru două proiecte din domeniul domeniul economic, social şi bugetar, precum şi posibilitatea reală de amendare a celor două texte de legi.
După şedinţa de marţi a Birourilor, Geoană a anunţat că s-a decis solicitarea unui punct de vedere de la CSAT legat de legile ce vor fi asumate de Guvern, având în vedere că Executivul a invocat siguranţa naţională în sprijinul măsurilor anticriză.
Antena3.ro

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close