Antena 3 CNN Politică Şedinţă de Guvern după discuţiile în CES. Asumarea răspunderii pe măsurile de austeritate, dorită de miniştri

Şedinţă de Guvern după discuţiile în CES. Asumarea răspunderii pe măsurile de austeritate, dorită de miniştri

Şedinţă de Guvern după discuţiile în CES. Asumarea răspunderii pe măsurile de austeritate, dorită de miniştri
Sursa foto: Adriean Videanu
17 Mai 2010   •   11:48

Guvernul se va reuni în şedinţă pentru a analiza măsurile de reformă convenite cu Fondul Monetar Internaţional, după întrunirea Consiliului Economic şi Social, a declarat luni ministrul Economiei, Adriean Videanu. Atât el, cât şi miniştrii Radu Berceanu şi Vasile Blaga nu au exclus posibilitatea adoptării măsurilor de austeritate prin asumarea răspunderii.
Videanu a confirmat, înainte de şedinţa BPN a PDL, fapul că va avea loc o şedinţă de guvern după reuniunea CES de luni, pentru aprobarea scrisorii de intenţie către FMI. El a mai spus că, din punctul său de vedere, măsurile de reformă vor fi adoptate prin asumarea răspunderii.
"Avem un dead-line dat de FMI. România trebuie să se încadreze în exigenţele pe care le-am discutat, deficitul de 6-8%", a explicat Videanu.
Şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN al PDL, că din punctul său de vedere măsurile convenite de Guven cu FMI ar putea fi adoptate prin asumarea răspunderii, aceeaşi idee fiind susţinută şi de ministrul de Interne, Vasile Blaga.
"Mai întâi să le vedem (măsurile - n.r.) cum arată, ca să ne dăm seama, din conţinutul lor, dacă se poate merge pe o variantă sau alta. Eu intuiesc, aşa, după ceea ce ştiu în momentul de faţă, că până la urmă tot la soluţia asumării răspunderii se va ajunge, pentru că este şi o problemă de timp. Până când finalizăm noi toate amănuntele în varianta unui proiect final s-ar putea să fim relativ aproape de 1 iunie. Dar e o apreciere faţă de ce ştiu eu, la ora actuală", a spus Berceanu despre modul în care vor fi adoptate măsurile anticriză convenite de FMI şi Guvern.
La rândul său, ministrul de Interne, Vasile Blaga, a arătat că opinia sa este aceea că măsurile vor trece prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament.
"Cred, aproape sunt convins că va fi asumare de răspundere", a apreciat el.
Întrebat când vor fi finalizate aceste măsuri şi dacă se mai poate schimba ceva, Blaga a răspuns: "Să vedem rezultatele de astăzi, de la CES".
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, probabil, soluţia pentru adoptarea măsurilor convenite cu FMI va fi asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, având în vedere timpul scurt rămas până la reuniunea board-ului FMI de la sfârşitul lunii iunie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close