Antena 3 CNN Politică Ședință de Guvern. Premierul Viorica Dăncilă: Avem resursele pentru plata pensiilor şi salariilor

Ședință de Guvern. Premierul Viorica Dăncilă: Avem resursele pentru plata pensiilor şi salariilor

Ședință de Guvern. Premierul Viorica Dăncilă: Avem resursele pentru plata pensiilor şi salariilor
24 Oct 2018   •   15:22

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, despre realizările în urma vizitelor efectuate în Emiratele Arabe Unite și în Turcia.

Dăncilă a anunţat că afacerişti din Emiratele Arabe sunt dispuşi să facă investiţii de peste 100 de milioane de dolari în România, dar și că împreună cu preşedintele turc, Recep Erdogan, au semnat mai multe documente de cooperare în diverse domenii.

„A fost o misiune din care ne-am întors cu rezultate concrete. Oamenii de afaceri turci sunt interesați să investească în românia. Am avut o discuție foarte aplicată cu președintele Turciei. Sunt interesați de construirea unui spital regional în Constanța. În Emiratele Arabe Unite interesul a fost foarte mare pentru investiții. Am convenit crearea unui parteneriat între guvernul României și cel al Emiratelor Arabe Unite. România e atractivă pentru mediul de afaceri”, a spus Viorica Dăncilă. 

Premierul a mai vorbit și despre banii pentru pensii și salarii, precizând că sunt resursele necesare pentru plata acestora. Viorica Dăncilă speră ca prin acest mesaj să pună punct speculaţiilor din ultima vreme

„Avem resursele necesare pentru plata pensiilor şi salariilor, aşa cum ne-am angajat în programul de guvernare şi a Legii salarizării. Vreau să fac aceste clarificări pentru a pune punct unor speculații care au apărut în spațiul public. Suntem responsabili față de finanțele publice. Ministerul Finanțelor Publice are în lucru proiectul de buget pentru anul 2019. Proiectul bugetului va arăta banii necesari pentru majorarea salariului minim pe economie şi a salariilor în sistemul bugetar. Bugetul va refecta majorarea salariului minim pe economie, așa cum ne-am angajat în fața românilor. Este angajamentul cu care am câștigat alegerile și pe care vrem să îl onorăm”, a spus Viorica Dăncilă. 

 

×
Subiecte în articol: viorica dancila sedinta de Guvern
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close