Antena 3 CNN Politică Senator PNL, la Sinteza zilei: Votăm Codul Fiscal, dar nu avem încredere că Guvernul Ponta poate să gestioneze impactul în fiscalitate

Senator PNL, la Sinteza zilei: Votăm Codul Fiscal, dar nu avem încredere că Guvernul Ponta poate să gestioneze impactul în fiscalitate

Senator PNL, la Sinteza zilei: Votăm Codul Fiscal, dar nu avem încredere că Guvernul Ponta poate să gestioneze impactul în fiscalitate
20 Iul 2015   •   22:39

Senatorul PNL Iulian Dumitrescu, vicepreşedintele Comisiei de Buget-Finanţe, a explicat, la "Sinteza Zilei", că liberalii au votat iniţial Codul Fiscal, însă acum se opun proiectului pentru că nu au încredere în Guvernul Ponta că este în măsură să gestioneze impactul în fiscalitate.

"PNL a propus TVA de 19 la sută. Toată lumea e de acord că fiscalitatea e foarte mare. Şi atunci, cu TVA de 19 la sută, era normal ca PNL să voteze aproape în unanimitate acest Cod Fiscal. Ce nu s-a spus atunci e că nu avem încredere că Guvernul Ponta poate să gestioneze acest impact în fiscalitate", a spus Iulian Dumitrescu.

Întrebat de Mihai Gâdea cum vor vota liberalii la reexaminarea Codului Fiscal, senatorul Iulian Dumitrescu a afirmat că PNL va vota "pentru reducerea TVA", deci "pentru Codul Fiscal".

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului spre reexaminare proiectul legii Codului Fiscal, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o "riguroasă analiză" a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.

Cu toate acestea, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, este convins că noul Cod Fiscal va fi implementat până cel târziu la începutul anului viitor şi a explicat părerea Guvernului despre acest Cod şi ţinta spre care tinde.



×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Codul Fiscal Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close