Antena 3 CNN Politică Senatorii PSD şi PNL vor vota pentru legea ANI, dar numai cu amendamentele adoptate în comisii

Senatorii PSD şi PNL vor vota pentru legea ANI, dar numai cu amendamentele adoptate în comisii

Senatorii PSD şi PNL vor vota pentru legea ANI, dar  numai cu amendamentele adoptate în comisii
Sursa foto: Senat
12 Mai 2010   •   12:31

Reprezentanţii PNL şi PSD ameninţă să nu voteze lege ANI în plenul Senatului dacă nu sunt păstrate amendamentele adoptate în comisii. Potrivit acestora, forma în care a trecut deja de Camera Deputaţilor a fost votată în urma unei fraude, în condiţiile în care social-democraţii s-au abţinut de la votul acestei legi organice.
Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a anunţat, miercuri, că senatorii liberali vor vota proiectul de lege privind consolidarea integrităţii în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, numai cu amendamentele propuse de Comisia juridică şi Comisia pentru drepturile omului.
Liderul senatorilor liberali a susţinut că Legea privind organizarea şi funcţionarea ANI a fost făcută "cu ură", el amintind, discuţia pe care a avut cu fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei, după ce aceasta a participat la o discuţie în care a susţinut adoptarea legii în cadrul grupului liberal.
El a spus atunci că i-a cerut lui Macovei să se adreseze plenului cu reverenţă. "Nu pot să fac acest lucru pentru că vă urăsc pe toţi, dar lasă că cu această lege o să vă vin de hac la toţi", a citat hasotti presupusele afirmaţii ale fostului ministru al Justiţiei.
Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat, la rândul său, că grupul PSD va vota legea ANI, aflată în dezbatere, deşi acest act normativ a trecut de Camera Deputaţilor printr-o mare fraudă, fără respectarea Regulamentului, fără timp suficient pentru dezbatere, fără raport al Comisiei juridice şi fără publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale.
Ea a anunţat că, deşi iniţial în grupul parlamentar al PSD de la Senat s-a discutat posibilitatea ca social-democraţii să se abţină la vot, în cele din urmă s-a stabilit ca votul să fie unul pozitiv.
"Întregul grup PSD va vota acest proiect de lege", a spus ea.
Olguţa Vasilescu a precizat că va vota în favoarea legii, pentru a demonstra că nu îi este teamă de verificarea pe care ANI o efectuează la adresa sa şi a adăugat că doreşte finalizarea dosarului şi continuarea acţiunii în instanţă, unde va cere daune pentru prejudicii de imagine.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close