Antena 3 CNN Politică Senatorul Niculae Bădălău candidează pentru funcţia de preşedinte al PSD Giurgiu

Senatorul Niculae Bădălău candidează pentru funcţia de preşedinte al PSD Giurgiu

Senatorul Niculae Bădălău candidează pentru funcţia de preşedinte al PSD Giurgiu
Sursa foto: foto: Agerpres
12 Sep 2018   •   20:08

Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că joi, 13 septembrie, va avea loc conferinţa judeţeană de alegeri în cadrul organizaţiei, iar el va candida pentru funcţia de preşedinte al acesteia

Totodată, Niculae Bădălău a ţinut să respingă argumentele liderul organizaţiei municipale Giurgiu, primarul Nicolae Barbu, că această conferinţă de alegeri este organizată prea repede.

"La Comitetul Executiv Central de la Neptun s-a luat hotărârea ca în toate organizaţiile unde sunt interimari între 10 septembrie şi 10 octombrie să facem conferinţe judeţene cu alegeri. Ţinând cont că pe 7 octombrie avem referendumul pentru familie am hotărât să încercăm să facem cât mai repede această conferinţă judeţeană tocmai pentru a avea timpul să pregătim acest referendum care este extrem de important pentru partid. Am auzit voci care spun că e prea scurt, că e prea lung că e prea la mijloc (...) Prin convocarea acestei conferinţe nu s-a încălcat cu nimic statutul şi vă informez că în 99 la sută din organizaţiile din judeţ preşedinţi sunt primari", a declarat Niculae Bădălău.

El spune că a discutat şi cu preşedintele organizaţiei municipale Giurgiu, primarul Nicolae Barbu, şi i-a explicat norma de reprezentare a organizaţiei conduse de acesta, "conform statutului, după formula adoptată de Comitetul Executiv Central, după numărul de membri, populaţia şi rezultatele la alegeri şi aceasta este de 38 de persoane", iar argumentele lui Nicolae Barbu că ar mai fi trebuit timp pentru organizarea alegerilor "sunt puerile".

"Am înţeles că trei organizaţii locale din municipiu au plecat la ALDE, dar de ce nu s-a făcut o reorganizare!? Astea sunt motive puerile. Hotărârea câtorva de acolo nu dă dreptul domnului preşedinte Nicolae Barbu să spună oamenilor care chiar sunt pesedişti vechi să nu participe la conferinţa judeţeană a PSD", a adăugat Niculae Bădălău.

El spune că, oricum, organizaţia municipală va fi reprezentată la conferinţa judeţeană de alegeri prin organizaţia de tineret, de pensionari şi cea de femei.

"Eu îl respect foarte mult pe domnul preşedinte Nicolae Barbu, dar cred că argumentele sunt lipsite de fond pentru că nu pot să stau patru luni, CEX a hotărât să fie alegeri într-o lună şi având şi referendumul, nu avem timp de alegeri, noi trebuie să ne ocupăm de referendum care este foarte important ca organizare, PSD-ul asumându-şi acest referendum pentru familie", a menţionat Niculae Bădălău.

De asemenea, el a precizat că la conferinţa judeţeană a PSD Giurgiu vor participa şi alţi lideri naţionali ai partidului, cum ar fi Paul Stănescu, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose şi că a fost invitat şi preşedintele formaţiunii Liviu Dragnea, dar acesta ar fi răspuns că nu are timp disponibil pentru acest eveniment.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close