Antena 3 CNN Politică Senatul mută o şedinţă de plen la Constanţa pentru celebrarea revenirii Dobrogei la România

Senatul mută o şedinţă de plen la Constanţa pentru celebrarea revenirii Dobrogei la România

Senatul mută o şedinţă de plen la Constanţa pentru celebrarea revenirii Dobrogei la România
Sursa foto: Senat
04 Mai 2010   •   15:52

Senatori se vor reuni în plen, în şedinţă solemnă, la Constanţa, în data de 18 iunie, pentru a celebra împlinirea a 130 de ani de la consfinţirea revenirii Dobrogei la România. Biroul Permanent al Senatului a decis marţi, în unanimitate, să dea curs memorandumului a şase senatori din judeţele Constanţa şi Galaţi prin care aceştia solicitau organizarea unei şedinţe solemne a Senatului la Constanţa, cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la consfinţirea, prin lege, a revenirii Dobrogei la România şi a 100 de ani de la acordarea drepturilor politice locuitorilor din această regiune.
Propunerea a fost făcută de liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, senatorii PSD Nicolae Moga şi Alexandru Mazăre, şi senatorul PDL Mircea Marius Banias (reprezentând judeţul Constanţa) şi senatorul PDL Ion Bara şi senatorul PSD Trifon Belacurencu (reprezentând judeţul Galaţi).
În memorandum se arată că toate cheltuielile aferente acţiunii vor fi suportate, după caz, de către senatori şi de către iniţiatorii memorandumului.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close