Antena 3 CNN Politică Severin, 4 la 1 la cota pariurilor pentru postul de Înalt Reprezentant al UE pe Afaceri Externe

Severin, 4 la 1 la cota pariurilor pentru postul de Înalt Reprezentant al UE pe Afaceri Externe

Severin, 4 la 1 la cota pariurilor pentru postul de Înalt Reprezentant al UE pe Afaceri Externe
Sursa foto: Adrian Severin
03 Noi 2009   •   18:14

Europarlamentarul PSD, Adrian Severin beneficiază de o cotă de 4 la 1 la bursa pariurilor online pentru prinderea postului de Înalt Reprezentant al UE pe Afaceri Externe. Britanicul David Miliband este însă dat ca favorit cu o cotă de 2 la 1, în timp ce scriitoarea de origine română, Herta Muller, care a câştigat premiul Nobel pentru literatură, este cotată cu 3 la 1.

Evaluările au fost făcute de agenţia britanică Ladbrokes. Pe lista posibililor concurenţi se mai află actualul prim ministru spaniol Zapatero, fostul premier italian Massimo D'Alema, franţuzoaica Elisabeth Guigoiu, cotată cu 5 la 1, ambii reprezentanţi ai socialiştilor europeni ca şi Severin şi Milibrand.

Pretins de partidul Socialiştilor Europeni, postul va fi ocupat pe la mijlocul lunii noiembrie, după ce Cehia a semnat astăzi ratificarea tratatului de la Lisabona, constituţia Ue care prevede şi înfiinţarea acestei funcţii la pachet cu cea de preşedinte a Consiliului European, vizată deja de către liberalii europeni.

La finalul lunii octombrie, surse europaralemntare au acredita ideea unei candidaturi a social-democratului Adrian Severin pentru postul de Înalt Reprezentant a UE pentru Politică Externă. Europarlamentarul PSD nu a confirmat, dar nici nu a infirmat această posibilitate, precizând doar că se află pe masa de discuţie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Severin candidatura pariuri UE
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close