Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Când vom avea un Obama? Când imposibilul devine posibil

Sinteza Zilei: Când vom avea un Obama? Când imposibilul devine posibil

Sinteza Zilei: Când vom avea un Obama? Când imposibilul devine posibil
05 Noi 2008   •   22:07

"Sinteza Zilei" de miercuri seară a dezbătut tema "Când vom avea un Obama? Când imposibilul devine posibil." Invitaţii, Mugur Ciuvică, Radu Tudor şi Ion Cristoiu au comentat victoria lui Barack Obama, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite ale Americii. Aceştia au comparat noul preşedinte al SUA cu Martin Luther King, ambii fiind două figuri emblematice care au militat pentru înlăturarea discriminării rasiale, pe baza categoriilor sociale şi a orientării sexuale.
Istoria României a fost adusă şi ea în prim plan prin difuzarea unui filmuleţ care îl prezenta pe Ceauşescu, în zilele lui de glorie şi până la revoluţia din 1989. Ion Cristoiu a declarat: "Totul este posibil". Potrivit analistului, victoria lui Obama nu este o întâmplare. De la asasinarea lui Martin Luther King, America a lucrat la înfrângerea mentalităţii potrivit căreia negrii sunt inferiori albilor. Un Obama nu putea să iasă decât în urma unei pregătiri prealabile, crede acesta.
Mugur Ciuvică a spus: "Eu sper să nu avem un Obama şi să nu avem nevoie de un Obama". E greu să credem în oameni providenţiali, America nu poate să stea într-un singur om, ea e condusă de un sistem. "Ultimul Obama pe care l-am avut noi românii a fost Traian Băsescu" a mai spus acesta. Campania preşedintelui Băsescu a semănat cu campania lui Obama din Statele Unite, deoarece, ca şi Obama, Băsescu a spus ceea ce ştia că oamenii vor să audă, a concluzionat acesta.
"Eu nu cred în entuziasm. America e bolnavă. Dacă o întreagă naţiune îşi pune atât de mari speranţe într-un om, ceva e în neregulă." a mai adăugat Ion Cristoiu. Obama a stârnit entuziasm ca vedetele noastre de televiziune, ca starletele noastre, a mai adăugat analistul. "România are nevoie de mai multă responsabilitate, de lucruri simple şi să nu ne mai entuziasmăm. România o salvăm toţi, încet încet dacă putem", a concluzionat Mugur Ciuvică.
Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close