Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei, ediţie specială. Iliescu: Declaraţia lui Băsescu, privind fondul de pensii, este iresponsabilă

Sinteza Zilei, ediţie specială. Iliescu: Declaraţia lui Băsescu, privind fondul de pensii, este iresponsabilă

Sinteza Zilei, ediţie specială. Iliescu: Declaraţia lui Băsescu, privind fondul de pensii, este iresponsabilă
25 Noi 2008   •   21:17

?Eu am comentat, nu am acuzat cele spuse de Băsescu ieri. Explicaţiile lui sunt de un amatorism... toate explicaţiile domniei sale cu privire la criza economică, toate efectele toate complicaţiile au pornit din centru spre periferie, spre marginea societăţii?, a declarat Ion Iliescu, la emisiunea Sinteza Zilei. Fostul preşedinte al României l-a catalogat ca fiind "diletant" pe Traian Băsescu, în urma afirmaţiilor făcute de cel din urmă, conform căruia fondul de pensii se prăbuşeşte pentru că nu pot fi compensate majorările.
?Declaraţia preşedintelui Băsescu privind fondul de pensii este iresponsabilă, este impardonabil pentru un şef de stat. Reflectă gândirea preşedintelui.?
?Nu ştiu ce a vrut să spună cu această afirmaţie, poate a vrut să atace Guvernul acum, înainte de alegeri. Nu ştiu cu ce poate să ajute PD-L-ul, a stârnit panică în rândul pensionarilor.?
?Toată ieşirea de ieri a fost una electorală?, consideră Ion Iliescu.
?Una este când spui că se prăbuşeşte fondul de pensii, lumea se gândeşte la FNI. Dar fondul de pensii este unul de stat, se realizează prin contribuţia tuturor contributorilor. El nu are cum să se prăbuşească?.
?Eu nu sunt implicat în această competiţie electorală, prezent în campania electorală am fost, însă media nu mă mai ia în seamă pentru că nu candidez?, a explicat Ion Iliescu.
În aceşti patru ani de zile au fost irosite foarte multe oportunităţi, consideră Ion Iliescu. ?Până în 2004 am avut problema de a recupera rămânerea în urmă faţă de celelalte ţări europene. Când a început negocierea cu celelalte ţări, 10 dintre ele aveau pregătite primele capitole, în timp ce noi aveam doar nouă capitole în vederea aderării. După 2004, în loc să se intensifice activitatea cu UE s-a încetinit ritmul.?
Mircea Geoană a spus că biroul politic al PSD se va întâlni în noaptea de 30 spre 1 decembrie. ?Probabil că voi participa şi eu. În funcţie de rezultatele alegerilor se pot analiza diverse formule posibile, cea mai convenabilă ar fi ca PSD-ul să aibă susţinere parlamentară suficientă, aşa cum a fost şi guvernul Văcăroiu şi cel Năstase, un guvern monocolor?, spune Iliescu.
?Dacă acest guvern monocolor nu va fi posibil, apare posibilitatea cu PNL-ul. Sunt chestiuni care trebuie negociate?.
?Combinaţia cu PD-L-ul este exclusă din cauza lui Băsescu, partidul nu are o fizionomie proprie, ci depinde de Băsescu?.
?În ce priveşte PD-L-ul avem de-a face cu o formaţiune care nu are contur, peste noapte şi-au schimbat culoarea politică şi au devenit populari pentru a intra în Parlamentul European, e mai greu cu renegaţii decât cu adversarii?, a mai spus Ion Iliescu.
În privinţa noului preşedinte ales de americani, Iliescu consideră că ?Obama este mai aproape de problemele sociale, vine cu un program de măsuri cu implicarea statului, dar asta nu înseamnă neapărat orientare de stânga?.

Cele mai importante evenimente ale zilei sunt dezbătute pe larg în cadrul emisiunii ?Sinteza Zilei?. Invitaţii din această seară sunt fostul preşedinte al României, Ion Iliescu şi Ion Cristoiu.
Tema emisiunii ? Iliescu: Băsescu este diletant. Se prăbuşeşte fondul de pensii?
PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/sinteza_zilei
Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close