Antena 3 CNN Politică Solicitarea de suspendare a social-democratului Mircea Geoană din fruntea Senatului, respinsă

Solicitarea de suspendare a social-democratului Mircea Geoană din fruntea Senatului, respinsă

Solicitarea de suspendare a social-democratului Mircea Geoană din fruntea Senatului, respinsă
Sursa foto: Mircea Geoanã
19 Oct 2009   •   17:03

Conducerea Senatului a respins luni solicitarea preşedintelui Comisiei privind statutul senatorilor şi deputaţilor, Gheorghe Bârlea, de suspendare a preşedintelui acestei Camere, Mircea Geoană, pentru presupuse abateri deosebit de grave de la litera Regulamentului la care s-ar fi pretat liderul social-democrat.
Democrat-liberalul Gheorghe Bârlea ceruse ca preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, să fie suspendat de la lucrările Senatului pentru o perioadă de 30 de zile după ce l-a acuzat că a încălcat "în repetate rânduri" prevederile Regulamentului în cadrul şedinţei comune a Birourilor reunite în care s-a decis transmiterea la Comisiile juridice ale Parlamentului a scrisorii preşedintelui Traian Băsescu privind convocarea unui referendum naţional.
Geoană a mai fost acuzat că, "profitând de o interpretare extensivă şi abuzivă" a Regulamentului, "şi-a arogat votul decisiv, după ce în prealabil îşi manifestase dreptul de vot" - "un supervot nevalabil şi nelegal, care a încălcat orice principiu de drept şi a sfidat regulile de bază ale democraţiei parlamentare".
Democrat-liberalul l-a mai acuzat pe Mircea Geoană că a reluat procedura de vot în mod neregulamentar.
Preşedintele Comisiei pentru statut ceruse de altfel ca solicitarea sa fie transmisă Comisiei juridice pentru a constata existenţa faptelor reclamate.
"S-a apreciat că în realitate decizia prin care scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu a fost trimisă la Comisia juridică s-a luat în urma unui vot legal, cu 14 la 10, şi în aceste condiţii nu s-a mai problema existenţei unei nelegalităţi privind votul pentru acel punct de pe ordinea de zi", a anunţat chestorul Senatului, Ion Chelaru rezultatuul la care a ajuns comisia de resort.
Şi grupul parlamentar PDL din Senat a sesizat CCR în legătură cu "votul dublu" al preşedintelui Senatului în şedinţa Birourilor Permanente reunite din data de 7 octombrie, cerând totodată conducerii Senatului interzicerea participării lui Mircea Geoană la lucările acestei Camere, pentru 30 de zile.
"Grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal denunță modul abuziv în care domnul Mircea Geoană înţelege să-şi exprime dreptul de vot în cadrul Biroului Permanent reunit al celor două Camere ale Parlamentului. Grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal a sesizat Curtea Constituțională privitor la votul dublu dat de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, în şedința Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului din data de 7 octombrie", se arată într-un comunicat transmis pe 12 octombrie de grupul parlamentar al PDL din Senat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close