Antena 3 CNN Politică SONDAJ. Câţi români consideră că funcţionează bine coabitarea şi câţi români ar mai ieşi la vot, dacă ar avea loc alegeri

SONDAJ. Câţi români consideră că funcţionează bine coabitarea şi câţi români ar mai ieşi la vot, dacă ar avea loc alegeri

SONDAJ. Câţi români consideră că funcţionează bine coabitarea şi câţi români ar mai ieşi la vot, dacă ar avea loc alegeri
01 Sep 2013   •   20:14
Emisiunea "Punctul de Întâlnire" de duminică seară i-a avut ca invitaţi pe directorul CCSB, Mirel Palada, şi pe directorul Avangarde, Marius Pieleanu. 
 
Cei doi au făcut publice două studii în care s-a măsurat popularitatea şi încrederea în oamenii politici din România. 
 
Conform studiului SOCIOPOL, majoritatea românilor este de părere că România nu se îndreaptă într-o direcţie bună. Mai exact, 67% aceştia consideră că România se îndreaptă în direcţia greşită. 26% consideră că suntem pe drumul cel bun. 
 
 

La întrebarea "Credeţi că preşedintele şi premierul vor putea coabita?", românii s-au arătat destul de sceptici. 60% dintre aceştia consideră că cei doi nu vor putea coabita, în timp ce doar 36% consideră că este posibilă coabitarea. 
 
 

Când vine vorba de coabitarea dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu în ultimele luni, 59% dintre români au percept coabitarea ca fiind "proastă", în timp ce 36% au văzut coabitarea ca fiind "bună". 
 
 

Îngrijorător este, însă, procentul de oameni care nu au inteţia să meargă la vot. Mai exact, 53% dintre respondenţi au răspuns că nu vor merge la vot, în timp ce doar 35% vor să meargă la vot. 


 
 
În fine, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, dintre cei care ar merge la vot, 39% ar vota cu PSD, 20% cu PNL, 17% cu PDL. 

×
Subiecte în articol: sondaj romani coabitare Victor Ponta
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close