Antena 3 CNN Politică Sorin Cîmpeanu: "În momentul de față avem 4,1 miliarde de euro solicitări pentru educație"

Sorin Cîmpeanu: "În momentul de față avem 4,1 miliarde de euro solicitări pentru educație"

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că a solicitat alocarea unei sume de 4,1 miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru educație.

Sorin Cîmpeanu: "În momentul de față avem 4,1 miliarde de euro solicitări pentru educație"
Sursa foto: Antena 3
de Alina Manolache    |    Adelina Miron    |    11 Mai 2021   •   09:51

Ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 cum au crescut sumele alocate prin program, astfel ca banii să ajungă în locurile în care ţara noastră are nevoie urgentă de investiţii.

O parte din bani vor fi folosiţi pentru reabilitarea unităţilor de învăţământ.

"PNRR a inceput un miliard din 30 de miliarde pentru educație, în urmă cu jumătate de an aveam 1,05, în acest an solicitările pentru România Educată au ajuns la 4,4 miliarde din 42 de miliarde. A existat supracontractarea cu aproape 13 miliarde.

Evident că reducerea de la 42 de la 29 a afectat toate domeniile. În momentul de față avem 4,1 miliarde de euro solicitări pentru educație, 3,7 miliarde de euro pentru România Educată, adica 12,6%. Înainte educația avea 10,5%, deci nu a scăzut procentul, ci a crescut.

Peste cei 3,7 miliarde de euro mai e pe Renovation Wave Fund pentru infrastructură, educația mizează pe 4,1 miliarde de euro, e mai mult decât toate fondurile de la UE pe educație de la intrarea în UE până în prezent", a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu educatie PNRR
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close