Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu: "Mandatul cu care mergem la negocieri este clar - Premier în persoana lui Marcel Ciolacu și de a fi primii"

Sorin Grindeanu: "Mandatul cu care mergem la negocieri este clar - Premier în persoana lui Marcel Ciolacu și de a fi primii"

PSD a decis în unanimitate: Marcel Ciolacu va fi propunerea de premier pentru a conduce coaliţia de guvernare pentru care se poarta negocieri de mai bine de doua saptamani.

Sorin Grindeanu: "Mandatul cu care mergem la negocieri este clar - Premier în persoana lui Marcel Ciolacu și de a fi primii"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    17 Noi 2021   •   14:16

"Doar nu credeți că am dat un vot astăzi pentru Marcel Ciolacu - premier ca să fie peste un an jumate. Noi nu avem nevoie de încurajări și de la terapii de grup. Nu suntem la Alcoolici anonimi. Știți foarte bine poziția noastră, aceea de a da primul premier. Și nu e poziția noastră, e poziția dată de români, prin voturile de la alegerile parlamentare de anul trecut.", a declarat Sorin Grindeanu, miercuri, după votul din interiorul PSD.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat, că s-a decis în unanimitate susținerea lui Marcel Ciolacu pentru poziția de premier.

"Este liderul partidului care a primit cele mai multe mandate din partea românilor la alegerile parlamentare din 2020”, a spus el.

PSD a mai decis în unanimitate să acceptăm sistemul de rotație la șefia Guvernului, a adăugat Grindeanu.

"Mandatul cu care noi mergem la negocieri este foarte clar. De a avea premier în persoană președintelui partidului, Marcel Ciolacu, și de a fi primii.", a aăugat acesta.

"Nu mă puneți să comentez ce ia în calcul PNL. Noi am decis astăzi ca Marcel Ciolacu să fie premier. Eu o să vă explic altfel. În acest moment, noi avem un mandat dat de Consiliul Politic Național nu doar prin ședința de astăzi, un mandat prin care să avem primul ministru. Suntem partidul cu cele mai multe mandate în Parlament.

Mandatul nostru este ca Marcel Ciolacu să fie premier, noi cu asta mergem la negocieri. Dacă nu iese varianta asta, mergem înapoi cu decizia și obținem un mandat. Partidul poate spune da sau nu.  Noi avem cel mai mare grup parlamentar din Parlament, conform voinței românilor, ceilalți sunt mai mici", a declarat Sorin Grindeanu.

"Sper ca aceste negocieri să se termine cât mai repede"

"Cred că este cazul să se încheie. Sunt de acord cu dvs. Nu există un termen limită, însă există altceva, și anume faptul că vorbim de cele două mai mari partide din România, vorbim de viziuni diferite în modul de a administra România și asta ține de doctrina fiecărui partid.

E normal când faci o asemenea coaliție să există ciocniri, în ghilimele sigur, din punct de vedere doctrinar și al viziunii pe care îl care fiecare partid în parte. În mare s-a ajuns la o negociere pe aproape toate domeniile. (...) Sper ca toate aceste negocieri să se termine cât mai repede într-o formă sau alta", a spus Grindeanu.

"Cred că ar fi cazul să ne apropiem de final, să închidem negocierile legate de programul de guvenare, să închidem și programul politic, urmând să trecem la etapa celalată, de negociere politică între cele trei partide politice, plus grupul minorităților.

Noi ne aflăm într-o perioadă în care nivelul de trai al românilor a scăzut foarte multe. Există semne că în perioada următoare nivelul de trai va scădea și mai mult, dacă e să privim din perspectiva facturilor la energie. În viziunea noastră, într-un asemenea moment, statul trebuie să ajute cetățeanul, să traverseze această perioadă.

Ăsta e rolul statului pe care îl vedem noi. Și de aceea noi discutăm măsurile pe care le vom avea în viitorul program de guvernare. Dar în acest moment discuțiile pe muncă nu sunt închise”, a declarat Grindeanu, după ședința Consiliului Politic Național al PSD

PSD a votat în unanimitate propunerea de premier cu care va merge în fața președintelui Klaus Iohannis

Partidul Social Democrat a votat în unanimitate ca Marcel Ciolacu să fie propunerea de premier cu care partidul să meargă în fața președintelui Klaus Iohannis.

"Îmi doresc să construim o coaliţie normală, funcţională şi cred că deja ar trebui să ne grăbim să finalizăm aceste discuţii în ceea ce priveşte primul-ministru. 

Mi-aş dori un program de guvernare clar, cu priorităţile şi urgenţele românilor din acest moment, ţinând cont că va veni iarna şi să ne pregătim pentru valul 5. Şi pe urmă, un program de guvernare pe termen mediu până în 2024.", a declarat Marcel Ciolacu miercuri dimineață.

”E normal să solicităm ca prima rotaţie să fie la sociali-democraţi”
Liderul PSD şi-a mai exprimat speranţa într-un program de guvernare bazat pe criterii juste pentru români.

"Astăzi, mai mult ca sigur, se va finaliza acest program de guvernare. Mai mult ca sigur, PSD va face astăzi un Consiliul Politic Naţional unde va decide primul-ministru desemnat, dar cel mai important este să nu construim ceva neţinând cont de absolut nimic, numai de interese personale. Trebuie să ţinem cont în primul şi în primul rând de voinţa românilor. Vă reamintesc că PSD a câştigat alegerile generale.", a mai precizat Ciolacu. 

PSD va avea în mord cert propria nominalizare de premier, Marcel Ciolacu afirmând că e logic ca acesta să fie primul din rotaţia stabilită cu liberalii.

"Din moment ce PSD a câştigat alegerile e normal să solicităm ca prima rotaţie să fie la sociali-democraţi. Şi atunci există negocieri. Vom găsi o cale astfel încât să nu iasă nimeni păcălit." - a mai reiterat Marcel Ciolacu. 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close