Antena 3 CNN Politică Sorin Ilieşiu: Am ratat o nouă şansă pentru reconcilierea naţională

Sorin Ilieşiu: Am ratat o nouă şansă pentru reconcilierea naţională

Sorin Ilieşiu: Am ratat o nouă şansă pentru reconcilierea naţională
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    25 Oct 2011   •   21:50

Am ratat o nouă şansă pentru reconcilierea naţională. Aşa spune autorul Apelului de condamnare a comunismului, regizorul Sorin Ilieşiu, că se traduce absenţa preşedintelui ţării şi a membrilor Guvernului de la discursul Regelui Mihai.

"Momentul de astăzi a fost unul de normalitate şi a reprezentat o nouă şansă ratată pentru reconcilierea naţională, din moment ce şeful statului, prim-ministrul ţării şi preşedintele Camerei Deputaţilor nu au fost prezenţi la discurs", a spus Sorin Ilieşiu, marţi seară, la emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.

Autorul apelului de condamnare a comunismului, Sorin Ilieşiu, a făcut referire şi la jignirile pe care preşedintele Traian Băsescu i le-a adus Regelui Mihai, atunci când a spus că abdicarea sa a fost un act de trădare.

"Regret că preşedintele Băsescu nu-şi cere iertare faţă de rege pentru jignirile incalificabile la care s-a pretat. Dar cum preşedintele Băsescu îşi schimbă opiniile precum cămăşile, poate că o să-i ceară iertare", a adăugat Sorin Ilieşiu.

Regele Mihai a împlinit, marţi, vârsta de 90 de ani. Cu acest prilej, Regele Mihai a susţinut un discurs în Parlament, într-o şedinţă solemnă.

La şedinţa Camerelor reunite au asistat foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, fostul premier Petre Roman, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

De la eveniment au lipsit preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a spus că absenţa lui Băsescu şi a Guvernului de la discursul Regelui este un gest lipsit de eleganţă.

 




×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close