Antena 3 CNN Politică Sorin Oprescu, către Blaga: Independenţa mea constă în adaptabilitatea la problemele oamenilor

Sorin Oprescu, către Blaga: Independenţa mea constă în adaptabilitatea la problemele oamenilor

Sorin Oprescu, către Blaga: Independenţa mea constă în adaptabilitatea la problemele oamenilor
02 Iun 2008   •   14:30

Sorin Oprescu este decis să nu intre din nou în rândurile PSD, partidul din care a demisionat pentru a candida ca independent la Primăria Generală a Capitalei. ?Nu voi reveni categoric în rândurile PSD, pentru că independenţa mea declarată este garanţia unui echilibru ulterior?, a declarat Oprescu pentru Antena 3. În ceea ce priveşte susţinerea pe care social-democraţii au anunţat că i-o vor acorda, senatorul este de părere că acest gest vine în contextul în care ?primarul ţine de bucureşteni, indiferent de partide politice şi de simpatii politice?.

?Independenţa mea este o garanţie pentru ei că toate găştile de partid nu vor mai putea acţiona ca până acum?, a continuat Oprescu. Mai mult, fostul social-democrat a precizat că aşteaptă voturi din partea tuturor partidelor politice. Lucru care este pe cale să se înfăptuiască, dacă luăm în considerare că PNL, PSD şi PRM au anunţat deja că îl vor sprijini.

În ceea ce priveşte lupta cu democrat-liberalul Vasile Blaga, alături de care a intrat în turul al II-lea, Oprescu avertizează că va fi o bătălie ?fără mănuşi sau menajamente, pentru că nu mai am chef să mai aud minciuni?, a adăugat el.

Într-o declaraţie de presă, făcută luni, Oprescu a contraatacat remarcile răutăcioase ale lui Blaga şi Stolojan. "Nici nu s-a uscat tuşul pe buletinele de vot şi ne-am trezit cu marionete politice pe mcul ecran", a spus Oprescu.

Legat de mineriadele din 1990-1991 şi 1998, candidatul independent la Capitală a declarat că acestea au fost evenimente nefericite pentru România, "care au dat ceasul ţării înapoi cu ani". Oprescu spune că, spre deosebire de Blaga, care era membru FSN şi prefect de Bihor, şi Theodor Stolojan, el nu era decât un medic de 40 de ani, neimplicat în politică.

În ceea ce priveşte detaşarea sa de partidele politice aflate în cursa pentru Capitală, Oprescu spune că această independenţă "constă în adaptabilitatea la problemele oamenilor" şi în lupta pe care o poartă "cu maşina de partid Blaga-Videanu". Totodată, independenţă înseamnă să recunoşti când adversarul tău e mai bun, a spus candidatul intrat în turul 2. Oprescu a recunoscut că programul lui Ludovic Orban privind soluţionarea problemelor de trafic din Bucureşti, a fost mai bun decât al lui şi al lui Blaga.

În replică, Adriean Videanu a declarat că, indiferent de ce face, Oprescu nu se va putea "dezlipi de eticheta de prieten al lui Iliescu".

SORIN OPRESCU: "INDEPENDENŢA MEA CONSTĂ ÎN ADAPTABILITATEA LA PROBLEMELE OAMENILOR

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close