Antena 3 CNN Politică Sorin Roşca Stănescu: Am predat istoria civilizaţiei în închisoare

Sorin Roşca Stănescu: Am predat istoria civilizaţiei în închisoare

Sorin Roşca Stănescu: Am predat istoria civilizaţiei în închisoare
25 Iun 2015   •   19:00

Sorin Roşca Stănescu a declarat, la ieşirea din penitenciarul Jilava, că în cele aproape nouă luni de detenţie a citit mult şi a predat deţinuţilor istoria civilizaţiei, iar în viitor intenţionează să revină în politică, dar "din direcţia societăţii civile". Sorin Roşca Stănescu a povestit, la ieşirea pe poarta Penitenciarului Jilava, de unde a fost eliberat după nouă luni de pedeapsă, că în închisoare a lucrat foarte mult şi chiar a predat deţinuţilor istoria civilizaţiei.

"Am lucrat foarte mult, am citit foarte mult, am ţinut cursuri de istorie a civilizaţiei, care mi-au făcut mare plăcere", a spus Stănescu. Acesta a spus că în primul rând doreşte să-şi facă un control medical amănunţit după care intenţionează să revină în politică, dar nu din postura de parlamentar, ci din cea de reprezentant al societăţii civile. "Politică voi face, dar nu ştiu dacă mă mai gândesc vreodată să mă mai întorc într-un Parlament aşa cum este Parlamentul nostru şi nici într-un executiv sfâşiat ca cel pe care îl avem. Politică se poate face şi din direcţia societăţii civile, se poate face în scris, eu am scris zilnic, am publicat zilnic, voi publica în continuare", a spus Sorin Roşca Stănescu.

Tribunalul Ilfov a decis definitiv, joi, eliberarea condiţionată a lui Sorin Roşca Stănescu, după ce a executat aproape nouă luni din pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul "Rompetrol". Instanţa Tribunalului Ilfov a respins astfel contestaţia procurorilor şi a menţinut decizia Judecătoriei Sectorului 4, dispunând ca Sorin Roşca Stănescu să fie eliberat condiţionat.

În 15 mai, Judecătoria Sectorului 4 a decis ca fostul senator Sorin Roşca Stănescu să fie eliberat condiţionat, în dosarul "Rompetrol", în care a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare. s

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close