Şpaga primarului Andrei Chiliman, "SPĂLATĂ" prin televiziunea lui Sebastian Ghiţă

de M.Z.    |    20 Iun 2015   •   08:44

Chiliman pusese la punct un sistem sigur de spălare a comisioanelor pe care le pretindea. 

 
Prin omul său de bază, Vlad Moisescu, cerea ca banii să fie plătiţi în contracte de publicitate la televiziunea deputatului PSD, Sebastian Ghiţă. Cei  doi controlează o bună parte din piaţa de panotaj publicitar din România. 
 
Ghiţă şi Moisescu au fost interceptaţi de procurori, în mai multe discuţii, despre modul în care îşi împărţeau teritoriul în campania electorală. 
 
Asocierea infracţională dintre omul lui Chiliman şi Sebastian Ghiţă a început încă din 2012, de la formarea USL, spun procurorii.
 
 
BANII SE PLĂTEAU PRIN TELEVIZIUNEA LUI GHIŢĂ
 
Sebastian Ghiţă: Ai văzut că mi-am băgat niţel coada în Sectorul 1? Cred că m-ai simţit!
Vlad Moisescu: Cu ce?
Sebastian Ghiţă: Un pic, aşa, cu campania! Si eu, acolo, un om-doi, o de-aia, o convingere, o door-to-door, o...
Vlad Moisescu: Aaa, da! Nu e...Foarte bine, ce..!
Sebastian Ghiţă: Dar nu exagerat! Că şi voi aţi făcut. Nici să nu fac acolo fără să.... Cât vezi scorul? Ca eu am alea de la exit poll-uri şi e 41 - 29.
Vlad Moisescu: Da. Exact. (...)
Sebastian Ghiţă: Azi m-am văzut cu ATANASIU I-am zâmbit aşa… I-am zâmbit şăgalnic, aşa, c-a zis că dacă vrea să pierd alegerile, apelează la mine.
Vlad Moisescu: Eh, un dobitoc! Stai liniştit, că nu mai are nici el mult!
Sebastian Ghiţă: Eu, îţi dai seama! Eu ce să zic? Am vrut să-i zic: „Şi domnu' BIJBOACĂ e la comisie?". Ha, ha, ha!
Vlad Moisescu:  He, he, he, he, he, he, he!
Sursa: Referatul procurorilor
 
 
Un martor din acest dosar susţine că Vlad Moisescu, fost preşedinte al PNL Sector 1 şi trezorier al acestui partid, i-a cerut ca o parte din "comisionul" de 10% pretins de Chiliman să fie achitat prin televiziunea lui Ghiţă.
 
 
ŞPĂGARII ÎL CREDEAU NESERIOS PE GHIŢĂ
 
Semcu Adrian: Dacă îi întrebi pe MOISESCU sau pe ăia care au strâns bani aşa… de la SEBI GHIŢĂ, nimic!
Bozianu Nicoleta: Păi da, dar eu vreau să spun că în campanie, mie mi-a zis ADINA că SEBI nu s-a ţinut de cuvânt!
Semcu Adrian: Păi vezi!
Bozianu Nicoleta: Că a rezol… că a rezolvat o mică problemă care nu era nesemnificativă şi că în rest, a promis ceva şi nu s-a ţinut de cuvânt! Deci eu îţi spun că mi-a zis ADINA, verde în faţă între patru ochi, la nu ştiu cât timp după campanie, că mai m-am întâlnit cu ea, că a zis că e neserios!
Semcu Adrian: Păi da, d-aia nici nu l-a băgat în seamă sâmbătă
Sursa: Referatul procurorilor
 
 
În acelaşi referat se mai vorbeşte despre faptul că 10% din totalul mitei încasate de reţeaua pusă la punct de Andrei Chiliman erau fonduri destinate sponzorizării Partidului Naţional Liberal. 

Andrei Chiliman va fi cercetat sub control judiciar

Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, şi fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu au fost reţinuţi, joi noapte, de procurorii DNA Ploieşti, ei fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă.
 
La fel ca şi primarul Andrei Chiliman şi consilierul local Ion Brad, Costescu şi Moisescu urmau să fie duşi la Câmpina, în arestul Poliţiei Judeţene Prahova. Cei patru vor fi prezentaţi vineri instanţei supreme cu propunere de arestare preventivă.

Andrei Chiliman, membru al PNL, este primar al Sectorului 1 Bucureşti din iunie 2004, fiind la al treilea mandat. El a fost şi deputat de Bucureşti timp de două legislaturi: 1996-2000 şi 2000-2004.
 
 

Parteneri
x close