Antena 3 CNN Politică Stănişoară şi Nica vor fi audiaţi de comisiile de apărare pe tema rectificărilor bugetare

Stănişoară şi Nica vor fi audiaţi de comisiile de apărare pe tema rectificărilor bugetare

Stănişoară şi Nica vor fi audiaţi de comisiile de apărare pe tema rectificărilor bugetare
Sursa foto: Mihai Stãniºoarã
15 Apr 2009   •   16:54

Ministrul de Interne Dan Nica şi omologul său de la Apărare, Mihai Stănişoară vor fi audiaţi săptămâna viitoare de comisia pentru Apărare a Camerei pentru a prezenta efectele rectificării bugetare asupra instituţiilor pe care le conduc. Cererea de audiere aparţine parlamentarilor liberali nemulţumiţi că bugetul MapN, cel mai mic după aderarea la NATO, a pierdut fără să se opună în vreun fel, 964 de milioane de lei la recenta rectificare bugetară decisă de Guvernul Boc.
"Am solicitat şi s-a acceptat, în comisie, ca la dezbaterea de săptămâna viitoare, prezentarea efectelor rectificării asupra activitatăţii MAI şi MApN să fie făcută de miniştri şi nu de un secretar de stat sau de un director. (...) Le solicit public miniştrilor Nica şi Stănişoară să vină în faţa comisiilor de specialitate să-şi prezinte punctul de vedere, săptămâna viitoare, miercuri sau joi, cum le permite programul, asupra efectelor negative ale OUG de rectificare", a susţinut liberalul George Scutaru, vicepreşedinte al comisiei de apărare.
El a subliniat că este dezamăgit că ministrul Apărării, spre deosebire de alţi colegi din cabinet, "nu a luat nicio poziţie publică atunci când au fost discuţii înainte de adoptarea OUG de rectificare, pentru a-şi apăra ministerul".
"În momentul de faţă, Ministerul Apărăii are cel mai mic buget de după integrarea în NATO, de 1,3% din PIB, iar prin rectificarea de acum ministerul pierde 964 de milioane de lei, şi pierde sume consistente mai ales în ceea ce priveşte cheltuielile de capital, bani alocaţi programelor de înzestarre cu tehnică miltară. Din punctul meu de vedere, ca ministru, Stănişoară ar fi avut toate pârghiiile necesare pentru că provine din principalul partid de guvnare şi a fost şi consilier prezidenţial pe probleme de securitate. Bugetul Armatei este un buget al ruşinii, care va stopa toate proiectele de înzestrare şi lucrul poate să afecteze în primul rând dotarea trupelor româneşti din teatrele externe ", a precizat Scutaru.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: audieri comisii aparare buget rectificare
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close