Antena 3 CNN Politică Subiectiv. Susţinătorii maghiari ai lui Klaus Iohannis atacă Ziua Naţională

Subiectiv. Susţinătorii maghiari ai lui Klaus Iohannis atacă Ziua Naţională

Subiectiv. Susţinătorii maghiari ai lui Klaus Iohannis atacă Ziua Naţională
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Noi 2014   •   21:10
Conducerea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), cea care şi-a manifestat susţinerea faţă de Klaus Iohannis înainte de turul 2 al prezidenţialelor, consideră că ar trebui aleasă o altă dată pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României, care să fie acceptată şi de membrii comunităţii maghiare. 
 
Preşedintele executiv al PPMT Sfântu Gheorghe, Bedo Zoltan, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ziua de 1 Decembrie are semnificaţii diferite pentru români şi maghiari, prin urmare ar trebui stabilită o altă dată pentru marcarea Zilei Naţionale care să aibă o semnificaţie comună. 
 
'Părerea mea şi a organizaţiei pe care o reprezint este că nu e bine pe 1 Decembrie să sărbătorim Ziua Naţională. Pentru români este zi de sărbătoare şi aveţi ce sărbători, dar pentru noi, nu, mai ales că nu avem aceleaşi drepturi (...) Ar trebui aleasă altă dată, sunt destule date comune (...), ar fi un pas spre normalitate să fie aleasă o altă dată în care să sărbătorim împreună. Dar asta nu înseamnă că nu respectăm Ziua naţională, că nu-i respectăm pe români, dar nimeni să nu aştepte să sărbătorim şi noi pe 1 Decembrie', a spus Bedo Zoltan.
 

×
Subiecte în articol: Subiectiv sustinere Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close