Antena 3 CNN Politică Substanţă interzisă în România, folosită la dezinsecţia unei şcoli. Zeci de copii s-au intoxicat

Substanţă interzisă în România, folosită la dezinsecţia unei şcoli. Zeci de copii s-au intoxicat

O substanţă interzisă în România a fost folosită pentru dezinsecţia unei şcoli din Judeţul Arad. Sunt primele date ale anchetei, după ce zeci de elevi au ajuns la spital cu simptomele unei intoxicaţii. O altă substanţă a fost folosită în concentraţie de patru ori mai mare decât permite legea. Mai mulţi copii sunt încă internaţi în spital.

Substanţă interzisă în România, folosită la dezinsecţia unei şcoli. Zeci de copii s-au intoxicat
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
14 Ian 2020   •   20:02

Una dintre cele trei substanţe folosite la dezinsecţie a fost preventol, o soluţie dezinfectantă interzisă în România din aprilie, anul trecut. O altă substanţă folosită a fost deadyna, utilizată în concentraţie de patru ori mai mare decât permite legea.

Copiii de Liceul German din Arad au început să se simtă rău după ce au ajuns acasă. Pete roşii pe corp, greaţă şi tuse, au fost doar câteva dintre simptomele care i-au speriat pe părinţi.

Aerul toxic din clasă a băgat în spital 40 de copii. Unii dintre ei au rămas internaţi.

Părinţii reclamă că dezinsecţia s-a făcut cu doar trei zile înainte ca elevii să revină la cursuri şi nimeni nu a fost anunţat.

În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, trafic exploziv şi uz de fals şi trafic de produse toxice. Şcoala va rămâne cu lacătul pe uşă şi miercuri.

Totul s-a întâmplat la doar câteva săptămâni de la tragedia de la Timişoara, unde doi copii şi mama unuia dintre ei au murit în urma unei dezinsecţii.

Substanţă interzisă în România, folosită la dezinsecţia unei şcoli

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: dezinsectie şcoală substanta
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close