Antena 3 CNN Politică Succesul DNA ajunge peste hotare. Ce ţară vrea să preia modelul DNA-ului românesc

Succesul DNA ajunge peste hotare. Ce ţară vrea să preia modelul DNA-ului românesc

Succesul DNA ajunge peste hotare. Ce ţară vrea să preia modelul DNA-ului românesc
20 Feb 2015   •   14:05

România a făcut progrese în lupta anti-corupţie, iar acestea sunt apreciate în străinătate. Reţeta DNA ar putea fi preluată de vecinii din sud. La finalul vizitei pe care a făcut-o azi la palatul Cotroceni, preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev a felicitat România pentru lupta împotriva corupţiei. Acesta şi-a exprimat dorinţa ca Bulgaria să preia reţeta succesului de la DNA şi a spus că şi-ar dori să beneficieze de asistenţă din partea României.

Reacţia preşedintelui Plevneliev vine după ce jurnaliştii bulgari l-au întrebat de ce în ţara lor nu pot vedea puşcăriile pline cu politicienii corupţi.

La rândul său, preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat: "Eu m-am exprimat clar şi hotărât pentru lupta împtriva corupţiei. Dezvoltarea este posibilă când terminăm cu marea corupţie. Procurorii şi judecătorii au înţeles asta. Oamenii, prin vot, au arătat că vor altceva în clasa politică. Românii aşteaptă justiţie şi, mai mult, dreptate socială. Trebuie justiţie înfăptuită şi nu prin seminarii. Noi nu facem lupta anticorupţie pentru raportul MCV, ci pentru noi şi pentru progresul ţării noastre" a declarat Iohannis.

×
Subiecte în articol: DNA Bulgaria Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close