Antena 3 CNN Politică Surse: Ministrul de Finanțe ar putea fi demis. Dragnea susține că nu-l schimbă pe Ionuț Mișa

Surse: Ministrul de Finanțe ar putea fi demis. Dragnea susține că nu-l schimbă pe Ionuț Mișa

Surse: Ministrul de Finanțe ar putea fi demis. Dragnea susține că nu-l schimbă pe Ionuț Mișa
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    24 Oct 2017   •   14:02

UPDATE 14.02 - Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că nu îl va schimba pe Ionuț Mișa din funcția de ministru al Finanțelor. 

Dragnea a spus că nu vrea să îl schimbe pe Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa. 

Informaţii privind posibila demitere a lui Mişa au apărut după o întâlnire de taină, care a avut loc seara trecută, la Vila Lac 1. 

Lui Ionuț Mișa i se reproșează proasta comunicare, în special în legătură cu declarațiile privind contribuțiile sociale.

----------------------------

Știrea inițială 12.02

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, ar putea fi schimbat din funcţie, potrivit unor surse politice.

Subiectul ar fi fost abordat luni seară, la o întâlnire de taină la care au participat premierul Mihai Tudose, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, precum şi Mişa însuşi. 

Luni seară, a fost o discuție preliminară pe această temă, după neîențelegerile care au apărut după declarațiile făcute de Ionuț Mișa pe tema taxei de solidaritate de 2%. Aceasta deja există, însă doar se majorează cuantumul pe care angajatorii îl vor plăti de la 1 ianuarie 2018.

Aceasta nu este prima dată când i se cere demisia lui Ionuț Mișa. Prima oară a apărut această informați, după ce șeful de la Finanțe a anunțat intenția Guvernului de a naționaliza Pilonul II de pensii.

Recent, și fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici a spus că speră că este pentru ultima dată când îl vede pe Mișa dând explicații ca ministru de Finanțe.

Pe 9 noiembrie, va avea loc un nou CExN al PSD, unde se va discuta și despre nemulțumirile unor miniștri din Cabinetul Tudose.

Ministrul Finanțelor a explicat luni în Parlament măsurile care au iscat scandal. Ionuț Mișa a vorbit despre ce înseamnă Split TVA și cum ar putea fi economisiți banii din diferențele de TVA.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close