Antena 3 CNN Politică Susţinătorii lui Geoană vor excluderea lui Mitrea după Congresul PSD

Susţinătorii lui Geoană vor excluderea lui Mitrea după Congresul PSD

Susţinătorii lui Geoană vor excluderea lui Mitrea după Congresul PSD
Sursa foto: Miron Mitrea
10 Feb 2010   •   18:23

Excluderea senatorului Miron Mitrea din PSD, după Congres, a fost subiect de discuţie astăzi la întrunirea pe care liderul PSD Mircea Geoană a avut-o cu susţinătorii săi la Senat. În cazul în care Mircea Geoană va recâştiga preşedinţia formaţiunii, înlăturarea lui Mitrea din partid este ca şi făcută, susţin surse social-democrate, citate de Mediafax. În conformitate cu actualul Statut PSD, Mitrea poate fi exclus din partid cu acordul Consiliului Naţional, întrucât este membru al acestui for. Liderul Consiliului, Adrian Năastase a afirmat la un moment dat că s-a opus în câteva rânduri impunerii unor astfel de sancţiuni fără acordul şi decizia CN.

Varianta excluderii lui Mitrea din PSD a fost invocată, în ultimele luni, în mod insistent, de o parte din susţinătorii lui Geoană, Marian Vanghelie fiind cel mai vehement dintre contestatarii fostului secretar general al PSD.

Varianta excluderii lui Mitrea din partid după Congresul extraordinar din 20 februarie a fost schiţată la sfârşitul lunii ianuarie, la o întâlnire informală a unor lideri de filiale cu Mircea Geoană, când s-a stabilit şi devansarea Congresului extraordinar.

Potrivit surselor citate, o parte a celor prezenţi la Poiana Braşov, susţinători ai lui Geoană, au propus excluderea lui Mitrea din partid la Comitetul Executiv Naţional ce urma să convoace Congresul extraordinar.

Decizia a fost amânată întrucât unii dintre preşedinţii de filiale au argumentat că excluderea lui Mitrea, care îşi anunţase deja candidatura la preşedinţia PSD, ar fi fost percepută ca un semnal că fostul secretar general îi poate pune probleme lui Geoană la votul pentru şefia partidului, susţin aceleaşi surse.

Varianta excluderii lui Mitrea din PSD, după Congresul din 20 februarie, în cazul în care Mircea Geoană va recâştiga preşedinţia PSD, a fost reafirmată în timpul unor întâlniri informale ale susţinătorilor lui Geoană, care au urmat Consiliului Naţional din 4 februarie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close