Antena 3 CNN Politică Susținătorii lui Liviu Dragnea, în față la penitenciarul Rahova, cu steaguri și pancarte: "A făcut mai mult bine"

Susținătorii lui Liviu Dragnea, în față la penitenciarul Rahova, cu steaguri și pancarte: "A făcut mai mult bine"

Magistrații Tribunalului Giurgiu au decis, joi, eliberarea lui Liviu Dragnea. Decizia este definitivă și Dragnea va putea părăsi Penitenciarul Rahova. În fața închisorii s-au strâns mai mulți susținători ai fostului lider PSD, printre care și iubita acestuia, Irina Tănase.

Susținătorii lui Liviu Dragnea, în față la penitenciarul Rahova, cu steaguri și pancarte: "A făcut mai mult bine"
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2021   •   15:34

"Suntem bucuroși că iese Domnul Dragnea. A făcut mai mult bine. A mărit alocațiile la copii, pensiile la oameni, ca să poată să trăiască bine. Și PNL le-a luat înapoi. Am venit imediat să îl susținem. Poate să dea un sfat, că știm că nu mai poate să ia funcții, dar poate să dea un sfat la cei mai tineri din PSD.", spun oamenii strânși în fața penitenciarului.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracţiei de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată.

Irina Tănase, prima reacție după ce a aflat că Liviu Dragnea va fi eliberat: ”Mă duc să îmi iau bărbatul acasă!”

”Sunt foarte fericită! Am început să plâng de fericire! Acum mă îmbrac și mă duc să-mi iau bărbatul acasă”, a declarat Irina Tănase pentru Antena 3. 

Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, a postat un mesaj, pe Instagram, în care își exprimă fericirea, după ce Tribunalul Giurgiu a decis eliberarea fostului lider PSD: „Îți mulțumesc, Doamne, că ai făcut asta pentru mine”, scrie Irina Tănase.

Irina Tănase a postat pe Instagram un citat din opera „Oscar și Tanti Roz” a lui Eric Emmanuel Schmith.

„Pentru prima dată. Conteplam lumina, culorile, copacii, păsările, animalele. simțeam cum aerul îmi umple nările și mă ajută să respir. Auzeam vocile care răsunau pe coridor ca-n turla unei catedrale. Simțeam că trăiesc. Și mă înfioram de bucurie. De fericirea de a exista. Minunat. Îți mulțumesc, Doamne-Doamne, c-ai făcut asta pentru mine”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dragnea iese din închisoare, dar mai are încă două dosare

Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, este eliberat joi, după doi ani și două luni de închisoare, însă el mai are şi alte dosare pe rol.

Procurorii DNA au anunţat, oficial, pe 13 noiembrie 2017, că Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum, pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Ce bunuri i-a confiscat DNA lui Dragnea, pentru recuperarea prejudiciului în dosarul Tel Drum

Urmărirea penală în dosarul Tel Drum a fost suspendată însă în perioada stării de urgență. 

Fostul șef PSD, trimis în judecată în dosarul vizitei în SUA

Pe 14 ianuarie 2021, Liviu Dragnea a fost adus la DNA pentru a fi pus sub acuzare în dosarul vizitei din SUA, atunci când fostul lider al PSD s-a întâlnit cu Donald Trump.

Direcția Națională Anticorupție anunța atunci că acuzaţiile sunt de trafic de influență și folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul vizitei pe care a făcut-o în Statele Unite în 2017, la ceremoniile de instalare a lui Donald Trump la casa Albă. 

Pe 17 mai 2021, DNA a anunțat trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea în dosarul vizitei în SUA.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close