Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Cred că taxa auto este corectă

Tăriceanu: Cred că taxa auto este corectă

Tăriceanu: Cred că taxa auto este corectă
12 Mar 2008   •   14:13

Premierul Călin Popescu Tăriceanu susţine în continuare taxa auto, considerând că aceasta este legală şi există nu numai în România ci şi în toate ţările europene. ?Taxa de poluare vizează diminuarea consecinţelor climatice. Eu nu am ezitare, cred că taxa este corectă şi se află în liniile pentru diminuarea poluării din ţările europene?, a declarat Tăriceanu, în cadrul conferinţei de presă susţinută în urma şedinţei de Guvern de miercuri.

Declaraţiile primului-ministru survin în urma celor făcute de preşedintele Traian Băsescu care a cerut marţi, printr-o scrisoare adresată Premierului, anularea prin ordonanţă de urgenţă a taxei auto. El l-a acuzat pe şeful Guvernului că prin aplicarea unor astfel de măsuri îi desconsideră pe români. O moţiune simplă privind această taxă a fost adoptată de deputaţi luna trecută.

La momentul respectiv Varujan Vosganian a acuzat PD-L, iniţiatorul moţiunii, de un demers cu electoral şi a precizat că anularea taxei ar transforma România într-o piaţă a maşinilor de mâna a doua. Călin Popescu Tăriceanu este însă de părere că preşedintele este "într-o permanentă alergare după voturi ieftine".

Deputatul PRM Lucian Bolcaş a catalogat gestul preşedintelui ca fiind "un joc de imagine", problema taxei auto fiind parţial rezolvată de Parlament prin adoptarea moţiunii simple. El consideră gestul preşedintelui o continuare a războiului dintre cele două Palate.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian a susţinut marţi, în direct la emisiunea News First, cu Sandra Stoicescu, că taxa auto va fi eliminată la vară, iar preşedintele nu ar trebui să-şi facă griji în legătură cu acest subiect. Vosganian a precizat, însă, că odată cu eliminarea taxei de primă înmatriculare, va apărea o nouă taxă, de protecţie a mediului. Ministrul Economiei a dat totuşi asigurări că nu este vorba de aceeaşi taxă auto, sub altă denumire.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close