Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Gestul lui Teodor Meleşcanu este unul foarte onorabil

Tăriceanu: Gestul lui Teodor Meleşcanu este unul foarte onorabil

Tăriceanu: Gestul lui Teodor Meleşcanu este unul foarte onorabil
Sursa foto: Foto: VideoNews
18 Noi 2014   •   11:48
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat, în cadrul unei declaraţii de presă, că demisia lui Meleşcanu din funcţia de ministru de Externe este un gest onorabil.
 
"Donmnia sa îşi asumase portofoliul de ministru Externe pe o perioadă limitată şi cred că este un gest foarte onorabil, acela prin care a explicat că îşi asumă demisia, asumându-şi responsabilitatea pentru disfuncţionalităţile care au persistat în turul II."
 
Tăriceanu a adăugat că este clar pentru toată lumea că legea privind desfăşurarea alegerilor trebuie modificată, cea actuală nemaifiind în concordanţă cu necesităţile reale ale cetăţenilor.
 
"Ceea ce trebuie făcut acum este o modificare substanţială a legii privind desfăşurarea alegerilor, este clar că actualul sistem este modificat din cauza modificărilor demografice, ţinând cont că peste 3 milioane de români muncesc şi locuiesc în străinătate. S-a observat un aflux important de oameni faţă de alegerile precedente. Am declarat şi ieri şi declar şi astăzi că este una din priorităţi, modificarea legii privind desfăşurarea alegerilor, pentru a evita momente penibile precum cele prin care au trecut românii în aceste alegeri."
 
Întrebat dacă se pune problema să îl înlocuiască pe Meleşcanu, la Externe, Tăriceanu a explicat că nu se pune problema aşa în acest moment. 
 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close