Tăriceanu îi dă termen 20 august lui Dăncilă să vină cu un nou program de guvernare și cu un Executiv restructurat

12 Aug 2019   •   17:18
Tăriceanu îi dă termen 20 august lui Dăncilă să vină cu un nou program de guvernare și cu un Executiv restructurat

ALDE atacă dur Guvernul Dăncilă din care mai face parte. Și transmite un mesaj ferm premierului Viorica Dăncilă: are 8 zile la dispoziție să vină cu un nou program de guvernare, dar și cu un Executiv restructurat.

Mai mult, partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu acuză faptul că bugetul pe 2019 a fost construit nerealist.

"Proiectul de rectificare bugetară adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi arată faptul că bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist. Rezultatele exerciţiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite. La începutul anului, pe fondul discuţiilor pentru construirea bugetului, preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a solicitat şi a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiţii, îndeosebi în infrastructură, vor primi resurse financiare. Astăzi, prin modul în care a fost conceput proiectul de rectificare bugetară, se constată eşecul acestor promisiuni. Miniştrii ALDE care au participat astăzi la şedinţa de Guvern au subliniat aceste nerealizări", se arată într-un comunicat al ALDE transmis, luni, AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, Tăriceanu a avut luni o discuţie cu Dăncilă, înainte de şedinţa de Guvern, pe tema colaborării viitoare la nivelul coaliţiei, astfel încât să fie asigurată o bună guvernare. 

"În viziunea ALDE, o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa. În acest sens, preşedintele ALDE a rugat-o pe dna Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, ca, până pe data de 20 august, să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate, precum şi aşteptărilor cetăţenilor, pentru ca aceştia să îşi recâştige încrederea în actul de guvernare", se menţionează în comunicat.

Care e miza

Atacul dur al formațiunii lui Tăriceanu apare în contextul în care ALDE cochetează cu Pro România a lui Victor Ponta formarea unei mișcări politice. Miza o reprezintă însă desemnarea unui candidat comun pentru alegerile prezidențiale în condițiile în care PSD a desemnat-o candidat pe Viorica Dăncilă, iar ALDE mizează pe candidatura lui Tăriceanu.

Parteneri
x close