Antena 3 CNN Politică Tăriceanu îi răspunde preşedintelui Iohannis în cazul Vosganian: Votul ar fi fost un precedent periculos

Tăriceanu îi răspunde preşedintelui Iohannis în cazul Vosganian: Votul ar fi fost un precedent periculos

Tăriceanu îi răspunde preşedintelui Iohannis în cazul Vosganian: Votul ar fi fost un precedent periculos
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Feb 2015   •   12:27

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a răspuns preşedintelui Klaus Iohannis în cazul Vosganian. Tăriceanu susţine că, în realitate, dosarul instrumentat de DNA şi pentru care s-a cerut votul Senatului nu se referă la presupuse fapte de corupţie ale unui senator, ci pune în discuţie o decizie politică a unui ministru în funcţie, concretizată printr-o hotărâre de Guvern.

"Dosarul instrumentat de Procuratura Generală şi pentru care s-a cerut votul Senatului nu se referă la presupuse fapte de corupţie ale unui senator, ci pune în discuţie o decizie politică a unui ministru în funcţie, concretizată printr-o hotărâre de Guvern. De aceea pot să afirm că un vot în favoarea cererii procurorului general, aşa cum îşi dorea şi Preşedintele, ar fi creat precedentul potrivit căruia orice decizie a Executivului (deci, potenţial şi a Preşedintelui) şi a oricărei autorităţi publice, ar fi putut fi cenzurată în viitor de către procurori", arată Călin Popescu Tăriceanu, într-un comunicat remis presei.

Astfel, spune Tăriceanu, s-ar fi creat un precedent periculos pentru orice decizie a Executivului.

"Un asemenea precedent devenea periculos, pentru că el ar fi deschis calea spre transformarea României într-o republică a procurorilor", se mai arată în comunicat.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a scris, pe Facebook, că se aştepta ca Senatul să încuviinţeze cererea de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian, precizând că votul senatorilor arată că nu s-a înţeles pe deplin necesitatea schimbării.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close