Antena 3 CNN Politică Tăriceanu nu mai vrea prime pentru bugetari

Tăriceanu nu mai vrea prime pentru bugetari

Tăriceanu nu mai vrea prime pentru bugetari
06 Noi 2008   •   01:36

Scandalul unor salarii mari printre bugetari sau acordarea de prime în sume mari revine în actualitate. Premierul Tăriceanu este foarte atent la această situaţi, iar drept urmare, toţi şefii instituţiilor bugetare vor trebui să ia la puricat prestaţia fiecărui angajat pentru a decide care dintre ei merită prime şi care va trebui să uite de bonusuri. Astfel, primele personalului bugetar trebuie acordate pe merit, în funcţie de performanţă, şi nu ?la grămadă?. El a solicitat acest lucru tuturor conducătorilor de instituţii din sistemul bugetar, după ce, cu o zi mai devreme, Varujan Vosganian, ministrul Economiei şi Finanţelor, a prezentat în guvern un memorandum care vizează reducerea cheltuielilor bugetului sub limitele aprobate, pentru a putea ţine în frâu deficitul bugetar.
Solicitarea lui Vosganian nu se va traduce însă prin tăierea primelor de Crăciun ale bugetarilor. Potrivit şefului executivului, ?ministrul de Finanţe are obligaţia să gestioneze bugetul în limitele parametrilor aprobaţi de deficit bugetar. Ceea ce am cerut este stoparea exceselor de cheltuieli, de foarte multe ori pe final de an au loc cumpărări de autoturisme, mobilier, produse electrotehnice, care sunt nejustificate?, scrie Evenimentul Zilei.
Bugetul pentru anul viitor aprobat de guvern prevede mai puţine cheltuieli pentru mai multe domenii din instituţiile finanţate din bugetul de stat. De exemplu, Administraţia Prezidenţială a primit cu aproape 20% mai puţine fonduri decât în 2008 pentru bunuri şi servicii, Ministerul de Finanţe are cu 40% mai puţini bani pentru primele de vacanţă, iar Ministerul Internelor şi Reformei Administrative va trebui să se descurce cu aproape 12% mai puţini bani alocaţi cheltuielilor de personal.
Premierul nu a explicat însă cine îi va controla pe şefii instituţiilor bugetare care acordă primele, pentru ca acestea să se îndrepte spre persoanele care merită şi să nu rămână tot în rândul conducerii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close