Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, rezervat faţă de primirea lui Diaconescu în PNL: Da, dar nu vii aşa şi pleci de la o zi la alta

Tăriceanu, rezervat faţă de primirea lui Diaconescu în PNL: Da, dar nu vii aşa şi pleci de la o zi la alta

Tăriceanu, rezervat faţă de primirea lui Diaconescu în PNL: Da, dar nu vii aşa şi pleci de la o zi la alta
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
25 Feb 2010   •   13:00

Liberalii l-ar primi cu braţele deschise în partid pe fostul lider social-dmocrat Cristian Diaconescu dacă nu ar exista temeri că în viitor va proceda la fel ca şi în cazul PSD pe care l-a părăsit la 3 zile după Congresul din 20 februarie. Unul dintre liberalii care au exprimat astfel de rezerve faţă de comportamentul politic al fostului ministru de externe este şi Călin Popescu Tăriceanu.
Întrebat de Mediafax dacă l-ar fi primit pe Cristian Diaconescu în PNL, liderul deputaţilor PNL a răspuns: "Da. Sigur că da. De ce nu?".
"Dar problema nu este asta, problema este, cred, serioasă. Chiar dacă eu aş fi spus ŤDa, e de primit în PNLť, un astfel de gest nu se face", a subliniat Tăriceanu, apreciind că Diaconescu nu trebuia să se retragă din PSD a treia zi după Congres.
"După ce eşti candidat la preşedinţia partidului, chiar dacă te retragi cu o zi înainte de Congres, nu pleci a treia zi. Nu este un gest de apreciat. Totuşi, oamenii sunt în partide datorită unor legături create de o viziune ideologică, de valori. Nu vii aşa şi pleci de la o zi la alta", a conchis Tăriceanu.
Cristian Diaconescu a declarat miercuri seară, la Antena3 că, spre deosebire de colegii de partid, preşedintele PNL, Crin Antonescu l-a sunat, după apariţia zvonurilor legate de pretinsul şantaj şi posibila monitorizare, gest care l-a impresionat.
"Dacă cineva mi-ar fi pus în faţă atunci o adeziune la PNL, aş fi semnat-o", a afirmat Diaconescu, explicând că nu doreşte decât să arate cât a contat pentru el gestul lui Antonescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close