Antena 3 Politică Tăriceanu: România riscă să devină ?cimitirul de maşini uzate al Europei?

Tăriceanu: România riscă să devină ?cimitirul de maşini uzate al Europei?

20 Feb 2008   •   13:15
Tăriceanu: România riscă să devină ?cimitirul de maşini uzate al Europei?

Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi-a exprimat regretul că unele partide doresc ca România să devină ?cimitirul? de maşini uzate al Europei. El acuză că aceste formaţiuni politice promovează mesaje cu caracter populist legate de taxa de primă înmatriculare. ?Îmi pare rău că sunt încă partide politice care cred că vocaţia României este de a deveni cimitirul sau depozitul de maşini uzate ale Europei?, a declarat premierul. El a subliniat că promovarea unei taxe de poluare auto destinată protecţiei mediului este justificată de considerente de ordin ecologic, economic şi social, iar protejarea mediului de emisiile autovehiculelor poluante este o politică adoptată de toate ţările europene.

O moţiune simplă, depusă de parlamentarii PD-L privind taxa de primă înmatriculare, a fost adoptată de deputaţi cu o majoritate confortabilă. Prin acest document se urmăreşte anularea taxei şi restituirea banilor către cetăţeni. Ministerul Finanţelor va prezenta, miercuri, în şedinţa de Guvern, un nou memorandum care vizează urgentarea ordonanţei de urgenţă privind noua variantă a taxei auto, care va ţine cont de votul Parlamentului.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close