Antena 3 CNN Politică Termenul pentru depunerea rapoartelor la codurile de procedură, prelungit de Parlament

Termenul pentru depunerea rapoartelor la codurile de procedură, prelungit de Parlament

Termenul pentru depunerea rapoartelor la codurile de procedură, prelungit de Parlament
Sursa foto: Parlament
09 Iun 2010   •   12:17

Cele două camere ale Parlamentului au decis, miercuri, prelungirea până la 18 iunie a termenului de depunere a rapoartelor de către Comisiile de specialitate la codurile de procedură civil şi penal. Hotărârea a fost adoptată cu majoritate de voturi în plenul reunit, fiind înregistrate doar cinci voturi "împotrivă" şi 5 abţineri.
Termenul stabilit iniţial pentru depunerea rapoartelor de către comisiile parlamentare era 15 iunie.
Deputatul PDL Daniel Buda a precizat, săptămâna trecută, că membrii comisiilor speciale au finalizat raportul la Codul de procedură civilă, arătând că în cazul codului de procedură penală parlamentarii din comisiile speciale nu au finalizat încă raportul.
Preşedintele Traian Băsescu a transmis, marţi, o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor în care solicită Legislativului să adopte, până la sfârşitul acestei sesiuni, Codul de Procedură Penală şi Codul de Procedură Civilă.
"După cum deja cunoaşteţi, România se află încă sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei. O etapă importantă a procesului de monitorizare a reformelor din domeniul justiţiei o reprezintă Raportul Comisiei Europene care urmează a fi adoptat în vara acestui an. O evaluare pozitivă în acest document va fi posibilă în condiţiile în care Parlamentul României va adopta Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă cât mai curând posibil. În acest sens, revin la scrisoarea transmisă dumneavoastră în luna aprilie a.c., solicitându-vă adoptarea celor două Coduri sus-menţionate, până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare", se arată în scrisoarea transmisă de către preşedintele Băsescu lui Mircea Geoană şi Robertei Anastase.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close