Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu a ajuns la Bruxelles unde s-a întâlnit deja cu Preşedintele Barosso

Traian Băsescu a ajuns la Bruxelles unde s-a întâlnit deja cu Preşedintele Barosso

Traian Băsescu a ajuns la Bruxelles unde s-a întâlnit deja cu Preşedintele Barosso
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Sep 2012   •   13:30

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns vineri dimineaţă la Bruxelles, unde efectuează o vizită de lucru unde s-a întâlnit deja cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu vicepreşedintele CE, comisarul european pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie, Viviane Reding, şi cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, scrie Agerpres.
   
Din delegaţia care îl însoţeşte pe preşedintele Băsescu fac parte consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu şi Bogdan Mănoiu şi purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

Preşedintele Traian Băsescu a avut o întrevedere de aproximativ o oră cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
   
După întrevederea cu Barroso, care a avut loc la solicitarea preşedintelui Băsescu, cei doi nu au făcut declaraţii de presă, urmând, cel mai probabil, să se transmită în cursul zilei de vineri un comunicat de presă de către Comisia Europeană.
   
În timpul campaniei pentru referendumul din 29 iulie, Traian Băsescu preciza, după o întrevedere a premierului Victor Ponta cu oficialii europeni, că faptul că nici preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi nici preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, nu au ieşit într-o conferinţă de presă comună cu demnitarul român reprezintă 'un semnal înfiorător pentru România'.
   
Când mă veţi vedea vreodată că merg la Bruxelles ca preşedinte, nu ştiu dacă o să mai am ocazia, pentru o întâlnire programată cu preşedintele Comisiei sau cu preşedintele Consiliului şi veţi constata că pe urmă nu a fost apoi o declaraţie comună - Barroso a dat propria lui declaraţie extrem de grea în conţinut, Van Rompuy a dat propria lui declaraţie extrem de grea în conţinut, dar în limbaj diplomatic, european -, va trebui să înţelegeţi că s-a întâmplat ceva rău în relaţiile României cu Uniunea', declara Băsescu, la acea dată.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close