Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, audiat ca martor la Parchetul General: Nu e act semnat de mine care să fie ilegal

Traian Băsescu, audiat ca martor la Parchetul General: Nu e act semnat de mine care să fie ilegal

Traian Băsescu, audiat ca martor la Parchetul General: Nu e act semnat de mine care să fie ilegal
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Mai 2017   •   12:15

UPDATE 12.28 - Băsescu, audiat în dosarul Flora. Avocat: Nu există niciun dosar penal, pentru că nu a încălcat legea

UPDATE 12.15 - Fostul președinte Traian Băsescu a ieșit de la audierea de la Parchetul General, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul Flora.

Traian Băsescu a stat aproximativ o oră și jumătate de vorbă cu anchetatorii, unde a spus că semnătura sa nu apare pe niciun act ilegal.

Dosarul vizează retrocedarea a 66 de imobile în anul 2003, când Traian Băsescu era primarul Capitalei.

Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu, în acest dosar.

----------------------------

Știrea inițială 10.51

Fostul președinte Traian Băsescu a ajuns, luni, la Parchetul General, unde este audiat în calitate de martor în dosarul retrocedărilor, cunoscut sub numele de Flora.

Pe 26 aprilie, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis redeschiderea urmăririi penale în dosarul "Flora", în care fostul preşedinte Traian Băsescu este acuzat că ar fi retrocedat ilegal un teren în Capitală.

”Nu este un act semnat de mine care să fie ilegal. Am retocedat în condițiile legii”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, luni, la venirea la Parchet.

Iniţial, Parchetul Capitalei a depus la Tribunalul Bucureşti cererea de redeschidere a urmăririi penale, însă această instanţă a trimis dosarul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deoarece Băsescu are acum calitatea de parlamentar. 

Acest dosar a fost redeschis de procurori după ce omul de afaceri Cătălin Năstase, vicepreşedintele Uniunii Arabilor din România, a depus o plângere pentru abuz în serviciu, în care îl reclamă pe Traian Băsescu pentru că ar fi retrocedat ilegal în 2003, pe vremea când era primar general al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătraţi în zona Dămăroaia. 

Pe terenul respectiv a fost construit complexul comercial Flora şi ar fi ajuns la fostul deputat Dumitru Puzdrea. Cătălin Năstase susţine că Traian Băsescu ar fi făcut abuz în serviciu când a avizat retrocedarea acelui teren, prejudiciul fiind de peste 100 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: retrocedari
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close