Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu cutremură scena politică: "Vreau să dau și o lecție USR-ului Eu nu prea știu să pierd!". Decizie de ultimă oră a fostului președinte

Traian Băsescu cutremură scena politică: "Vreau să dau și o lecție USR-ului Eu nu prea știu să pierd!". Decizie de ultimă oră a fostului președinte

Potrivit fostului președinte, Traian Băsescu, PMP își va desemna propriul candidat la Primăria Generală a Capitalei. Acesta nu a dat prea multe informații despre candidatura sa pentru un nou mandat, însă susține că „vrea să dea o lecție USR-ului” care „procedează ca băieții deștepți din energie”.

Traian Băsescu cutremură scena politică: "Vreau să dau și o lecție USR-ului Eu nu prea știu să pierd!". Decizie de ultimă oră a fostului președinte
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    03 Aug 2020   •   09:20

”Noi am așteptat să intrăm în alianță cu PNL și USR. Am aflat ieri că nu se poate. Deci declanșăm procedurile interne de desemnare a candidaților”, a declarat fostul președinte.

Cu privire la motivul pentru care PMP nu a fost inclus în alianța dreptei, Traian Băsescu spune că ”cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de 10 procente în competiția cu Firea”.

Traian Băsescu: Eu nu prea știu să pierd, n-am învățat treaba asta

Eu am un singur raționament, având în vedere că PMP este un partid care obține constant între 8% și 10% la București, de când s-a înființat, foarte probabil cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de aceste 10 procente în competiția cu Firea. Este o analiză a noastră, nu găsim explicație de ce nu vrei 10 procente”.

În ciuda faptului că Băsescu nu a fost foarte clar cu privire la candidatura pentru un nou mandat, a dat de înțeles că, dacă va candida, va face tot ce este posibil pentru a câștiga, dar și pentru a da o lecție USR-ului.

Eu nu prea știu să pierd, n-am învățat treaba asta în politică și dacă intru în competiție o să fac tot ce se poate să câștig. Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau și o lecție USR-ului”.

Traian Băsescu: Motivația „Nu vrem cu Băsescu” nu mai poate funcționa

Motivul de supărare al fostului președinte este simplul fapt că PMP-ul a fost exclus din alianță.

”Refuzul de a accepta PMP-ul care, repet, nu este un partid din care eu mai fac parte. Deci, motivația „Nu vrem cu Băsescu” nu mai poate funcționa.

Bun, și oferta USR-PNL care este? Desființați-vă, voi PMP, că noi suntem niște băieți deștepți. Ăștia au început să procedeze ca băieții deștepți din energie. Ar vrea ca PMP să le dea voturile dar să nu aibă candidați. Democrația este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri”, a declarat Traian Băsescu pentru Digi 24.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close