Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu face apel la europarlamentarii români să susţină bugetul UE fără rezerve

Traian Băsescu face apel la europarlamentarii români să susţină bugetul UE fără rezerve

Traian Băsescu face apel la europarlamentarii români să susţină bugetul UE fără rezerve
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
10 Feb 2013   •   17:49

Preşedintele Traian Băsescu a făcut apel, duminică, la europarlamentarii români să susţină fără rezerve bugetul UE în PE, aşa cum acesta a fost stabilit la Consiliul European.
   
 "E prima oară când bugetul UE nu rămâne aşa cum l-a stabilit Consiliul European. Aceste concluzii trec printr-o aprobare a PE.Fac apel din capul locului şi fără ezitare către toţi parlamentarii români să susţină fără rezerve în Parlamentul European bugetul european aşa cum a fost el stabilit în Consiliul din 7-8 februarie. Riscul de a nu avea buget ne supune unei condiţii în care bugetul să fie alocat în fiecare an, iar tot Consiliul European va stabili cât alocă în fiecare an, ceea ce ar implica o negociere continuă în fiecare an", a declarat preşedintele Băsescu.
   
"Aici suntem", a precizat Băsescu, adăugând: "domnii care îşi manifestă dezamăgirea ar trebui în primul rând să se bată să cheltuim banii, să probăm că îi putem cheltui. UE nu e dispusă să aloce unei ţări nişte bani în condiţiile în care nu e sigur că poţi să... Sunt unii care la viaţa lor nu au negociat decât funcţii de partid, nu au negociat cu alte state, pe spinarea contribuabililor din alte ţări.Lipsa lor de experienţă foarte uşor se poate vedea în modul în care am negociat acordul cu Fondul (FMI).Îi invit să nu dea lecţii (...) Demagogia ca şi minciuna au picioare scurte".


   
Avem certitudinea unui buget cu 6 miliarde de euro mai mare şi o creştere de 6 miliarde nu trebui pusă sub riscul unei netreceri a bugetului prin Parlamentul European.
   
"Vă garantez că nu putem obţine condiţii mai bune dacă nu vom avea buget", a precizat preşedintele adăugând că ştie "foarte bine atmosfera în care s-au desfăşurat negocierile şi în noiembrie şi acum".
   
"Dacă sunt politicieni în România care sunt dezamăgiţi le recomand să îşi instruiască grupul parlamentar să obţină sume mai mari, dar recomandarea mea este să susţină ce s-a obţinut pentru că s-a obţinut cea mai mare creştere  a unei ţări pentru bugetul 2014-2020", a mai declarat preşedintele Băsescu.

×
Subiecte în articol: europarlamentari România buget UE euro
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close