Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu vrea suspendarea taxei de primă înmatriculare

Traian Băsescu vrea suspendarea taxei de primă înmatriculare

Traian Băsescu vrea suspendarea taxei de primă înmatriculare
17 Noi 2008   •   14:40

Preşedintele Traian Băsescu propune suspendarea temporară a taxei de primă înmatriculare pentru maşinile noi, ca soluţie pentru salvarea industriei auto, grav afectată de criza mondială. Şeful statului a făcut propunerea chiar la Uzina Dacia, pe care a vizitat-o, luni, într-un context delicat pentru muncitorii de acolo.
Mii de oameni vor fi trimişi în concediu forţat pentru trei săptămâni, cu salariu redus.
După vizita efectuată la Uzinele Dacia, preşedintele s-a deplasat la Combinatul Chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea. Şeful statului se arată îngrijorat de starea companiilor din ţară care sunt afectate de criza financiară.
În urma vizitei efectuate la Combinatul Chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, preşedintele Traian Băsescu a declarat că principala problemă care trebuie rezolvată în cel mai scurt timp este continuarea companiei Arpechim de a furniza etilenă. Potrivit preşedintelui, vârful de dificultate economică va fi atins în primele luni ale anului 2009, astfel că trebuie găsite soluţii din timp pentru salvarea marilor companii.
Referitor la numărul persoanelor disponibilizate, Traian Băsescu a precizat că, din 550 de angajaţi, 200 sunt în cumul de pensie cu salariu, iar restul îndeplinesc deja vârsta de pensionare. "Problema apare la cei care nu au o sursă de venit şi au familii de întreţinut", a declarat acesta.
Preşedintele susţine că sindicatul şi administraţia trebuie să devină parteneri pentru a-i sprijini pe angajaţi.
De mai bine de 10 zile, Oltchim funcţionează la o capacitate de 60%. Şi asta pentru că instituţia cumpără materia primă de care are nevoie, la un preţ mai mare decât cel la care îşi vinde produsele.
La Uzina Dacia , activitatea a fost oprită, în perioada 30-31 octombrie, şi în ultimile două zile ale săptămânii trecute, măsura fiind motivată prin scăderea pieţei interne şi a celei de export. Activitatea la Dacia va fi întreruptă şi în perioada 20 noiembrie-7 decembrie.
Combinatului Chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a anunţat, săptămâna trecută, că unitatea îşi va reduce cu 20% activitatea în această lună.
Traian Băsescu îşi va continua vizitele la producătorii auto, anunţănd că urmează să meargă la fabrica Ford.

Antena3.ro

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close