Antena 3 CNN Politică Traian Ungureanu: Premierul Victor Ponta a luat peste picior guvernul federal german

Traian Ungureanu: Premierul Victor Ponta a luat peste picior guvernul federal german

Traian Ungureanu: Premierul Victor Ponta a luat peste picior guvernul federal german
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Iul 2012   •   15:34

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a declarat, duminică, că premierul Victor Ponta a luat peste picior guvernul federal german când a spus că este gata să înveţe limba germană, Ungureanu propunându-i să înceapă prin a învăţa formula: "USL regierung, Rumanien kaputt".
   
"Primul-ministru Victor Ponta a ţinut din să ia, din nou, peste picior guvernul federal german, declarând că este gata să înveţe limba germană, fiindcă altfel nu se mai poate astăzi în Europa. Dacă asta doreşte Victor Ponta, putem începe cursurile de limbă germană chiar acum. Îi propunem primului-ministru o formulă simplă pe înţelesul tuturor: "Guvern USL, România kaputt". În nemţeşte: "USL regierung, Rumanien kaputt"", a spus Ungureanu.
   
Europarlamentarul a adăugat că insultele lansate de Victor Ponta la adresa Germaniei se întorc împotriva poporului român, întrucât Germania este "stâlpul Uniunii Europene, un prieten şi un partener economic impecabil al României", "un model de democraţie şi guvernare economică".
   
"Prin urmare, Germania este o ţară pe care un adversar al democraţiei şi un incompetent în materie de economie, ca Victor Ponta, o detestă", a subliniat Ungureanu, adăugând că USL s-a plasat împotriva valorilor democratice din România şi împotriva UE.
   
Europarlamentarul PDL a remarcat că USL a intrat în opoziţie, în sensul în care "a devenit o forţă politică de opoziţie la democraţie şi la UE".
   
"În această situaţie societatea civilă, toşi românii decişi să apere democraţia trebuie să facă pasul înainte, voitând Nu la referendumul din 29 iulie", a încheiat Ungureanu.
   
Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că în ultimele zile a vorbit mult în franceză, engleză, portugheză, italiană, însă din păcate nu cunoaşte şi germana, dar este "este foarte clar că trebuie învaţată această limbă în Europa de astăzi".
   
"România este o ţară francofonă şi francofilă. În ultimele zile am vorbit mult în franceză, engleză, portugheză, italiană...Din păcate, nu vorbesc germană. Trebuie învăţată şi germana, este foarte clar, în Europa de astăzi. Dar sunt foarte mândru să vorbesc franceza", a spus Ponta, în discursul său de la recepţia organizată de Ambasada franceză de la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close