Antena 3 CNN Politică Situația în care soldații americani ar putea rămâne mai mult timp în România. Vasile Dîncu: ”Arată o întărire a întregului flanc estic”

Situația în care soldații americani ar putea rămâne mai mult timp în România. Vasile Dîncu: ”Arată o întărire a întregului flanc estic”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că cei 1.000 de militari americani care vor sosi în România, dislocați din Germania, ar putea rămâne în țara noastră atâta timp cât tensiunile de la Marea Neagră vor continua.

Situația în care soldații americani ar putea rămâne mai mult timp în România. Vasile Dîncu: ”Arată o întărire a întregului flanc estic”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    04 Feb 2022   •   10:26

„Așa cum au anunțat oficialii americani, cum am discutat cu omologul meu, prezența este sigură. Pot să vină în câteva zile, nu știu exact data. Este vorba despre 1.000 de militari dintr-un contingent din Germania. La noi sunt pregătite toate condițiile pentru a primi militari americani. Facem de mulți ani aplicații comune.

Venirea acestui batalion se va produce foarte repede în săptămânile următoare. În ceea ce privește permanența, nu este vorba de un fel de batalion permanent, este vorba despre un sistem de rotație prin care aceste dislocări pot avea loc cu o anumită periodicitate.

Dacă nu se ajunge la o situație în care cu adevărat să nu mai existe pericol la Marea Neagră, vor rămâne totuși ca trupe permanente pentru o perioadă mai mare de timp. Nu vin doar pentru puțin timp. Este vorba de a arăta o întărire a întregului flanc estic, din țările baltice până în zona Mediteranei.

Ar putea să fie, în funcție de modul cum vor evolua și evenimentele aici. Aceste dislocări erau gândite mai demult”, a declarat Vasile Dîncu, la B1 TV.

Pentagonul spune că dislocarea trupelor în România s-a făcut la invitația părții române și că a existat o discuție între secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și ministrul român Vasile Dîncu.

Totodată, Statele Unite au decis să trimită alți 2.000 de soldați în Polonia și Germania.

„Spania, Marea Britanie și Danemarca doresc să contribuie cu trupe în regiunea flancului estic. Vom discuta cu partenerii noștri din NATO”, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Relațiile Rusiei cu țările membre NATO sunt din ce în ce mai tensionate, pe fondul mișcărilor de trupe ale Rusiei la granița cu Ucraina.

Administraţia Rusiei a anunţat retragerea licenţei de emisie a rețelei de televiziune germană Deutsche Welle, ca reacţie la interzicerea postului Russia Today (RT) pe teritoriul Germaniei, iar Statele Unite au avertizat firmele din China că se vor confrunta cu consecințe dacă vor încerca să se sustragă oricăror controale la export impuse Moscovei, în cazul în care Rusia invadează Ucraina.

Citește și: SUA susțin că Rusia va folosi un videoclip care arată un atac fals ca pretext pentru a invada Ucraina

 

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu NATO Rusia Ucraina soldati
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close